VINNER DU?: Klokka 23.20 i kveld er det trekning i Eurojackpot. Kanskje er det du som vinner gevinsten som programledere Aylar Lie og Geir Håkonsund annonserer. Foto: Bjørn Wad
VINNER DU?: Klokka 23.20 i kveld er det trekning i Eurojackpot. Kanskje er det du som vinner gevinsten som programledere Aylar Lie og Geir Håkonsund annonserer. Foto: Bjørn WadVis mer

Aldri vært større lotteripremie i Norge

Eurojackpot-premien i kveld er på 290 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Du kan vinne 290 millioner kroner om du tipper Eurojackpot innen fristen i kveld.

Eurojackpot ble lansert 1. februar i år i Norge. Lotteriet går i 14 europeiske land, og potten kan vokse seg svimlende stor. Har du tidenes flaks, og alle brikkene faller på plass for deg, kan du teoretisk vinne 630 millioner kroner på Eurojackpot-spillet.

I kveld er derimot potten på «bare» 290 millioner kroner. Det er den største premien som noen gang har vært mulig å vinne i Norge. Den største premien som noen gang har blitt markedsført i Norge var gjennom Vikinglotto, og var på 214 millioner kroner.

- 214,5 millioner ble utbetalt, men det var flere vinnere som delte denne premien. I Eurojackpot var den mestvinnende noen gang en mann fra Finland, som fikk utbetalt rundt 210 millioner kroner, sier kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping, Roar Jødahl, til Dagbladet.

Ønske om store premier Bakgrunnen for Eurojackpot er ifølge Jødahl at publikum ønsker lotterier med «astronomiske» premier.

- Folk ønsker seg større premier enn de hittil er vant til. I England og Frankrike finnes et spill som heter Euromillions. Det er et stort internasjonalt lotteri. Det er veldig populært. Det gjorde at flere land på muligheten til å samarbeide om et liknende lotteri: Eurojackpot.

Landene som samarbeider om spillet er Norge, Tyskland, Danmark, Finland, Estland, Nederland, Slovenia, Island, Litauen, Sverige, Latvia, Kroatia, Italia og Spania. Potten vil alltid være minimum på 70 millioner kroner, og i tillegg tilbyr Norsk Tipping et gratis spill hvor du kan vinne tilleggspremier.

- Denne uka tilbyr vi en reise til Tokyo i Japan. Med et eksklusivt hotell, og opplevelser som sumobryting, sier Jødahl.

Større premier, mindre sannsynlig Toppremien i vanlig Lotto ligger på rundt 12 millioner kroner. Premien i Eurojackpot denne uka er mer enn 20 ganger så stor. Men sjansen for å vinne er veldig mye mindre.

- Muligheten for å vinne Eurojackpot er 1:59000000. Det er derimot «bare» 1:5300000 sjanse for å vinne vanlig lotto. Derimot kan du også vinne andreplassene i Eurojackpot. Premiene der er også mye «saftigere». Den ligger på 17 millioner kroner denne uka, sier Ljødahl.

Har du betalt 25 kroner for en rekke, og være så heldig å vinne 290 millioner, så råder Jødahl vinneren til å takke ja til den finansielle bistanden Norsk Tipping tilbyr.

- Vi tilbyr bistand til alle som vinner mer en to millioner. Og 290 millioner er betraktelig mer. Du burde absolutt takke ja. Det er viktig å huske at spill som dette ikke er en investering. Ikke kjøp for mer en du har råd til å tape. Dette er et underholdningstilbud.

KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER: Roar Jødahl i Norsk Tipping sier dette er den største lotteri-premien som har vært i Norge. Foto: Privat
KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER: Roar Jødahl i Norsk Tipping sier dette er den største lotteri-premien som har vært i Norge. Foto: Privat Vis mer