Aldri vært verre

Kina melder om de høyeste offisielle coronasmittetallene noensinne.

NY KRISE: Beijing kneler under en ny coronabølge. Aldri har de offisielle smittetallene i Kina vært høyere. Foto: NTB
NY KRISE: Beijing kneler under en ny coronabølge. Aldri har de offisielle smittetallene i Kina vært høyere. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Kina har hatt et av verdens strengeste coronaregimer helt siden viruset ble oppdaget i landet i desember 2019. Men smittetallene har aldri vært verre enn de er akkurt nå, skriver BBC.

Over 30 000

Selv om de har holdt på en rekke strenge restriksjoner gjennom flere år, er nå smittebølgen på en ny topp. Onsdag ble det registrert 31 527 nye smittetilfeller. Den tidligere dagsrekorden er fra april og lå på 28 000 smittede.

Offisielt har bare 5200 av Kinas befolkning på 1,4 milliarder dødd av coronavirus. De offisielle dødstallene i forhold til befolkningsantallet er tusen ganger høyere i USA, selv om det er knyttet stor usikkerhet til de kinesiske tallene.

Utbruddet nå skal være sentrert rundt hovedstaden Beijing og sørlige Kina.

Store protester

Det drakoniske coronaregimet har ført til nylige protester og noe oppmykning fra kinesiske myndigheter. Tidligere i november ble karantenetida for nærkontakter kuttet fra sju dager innesperret på en statlig institusjon til færre antall dager hjemme. Det nye utbruddet skal imidlertid føre til ytterlige innstramminger de neste dagene, ifølge den britiske kringkasteren.

Blant coronaprotestene som har fått internasjonal oppmerksomhet de siste ukene, har skjedd på verdens største Iphone-fabrikk drevet av selskapet Foxconn. Det endte med konfrontasjoner mellom arbeidere på fabrikken, som har lidd under en langvarig lockdown, og politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer