SKREKKOPPLEVELSE: Alejandro Garibay oppdaget at gulvet i glassburet begynte å smuldre under ham 412 meter over bakken i Willis Tower i Chicago. Foto: AP/Alejandro Garibay/NTB Scanpix
SKREKKOPPLEVELSE: Alejandro Garibay oppdaget at gulvet i glassburet begynte å smuldre under ham 412 meter over bakken i Willis Tower i Chicago. Foto: AP/Alejandro Garibay/NTB ScanpixVis mer

Alejandro (23) trodde han skulle dø da glassburet smuldret under ham, 412 meter over bakken

- Tenkte jeg skulle si hallo til fortauet om få sekunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alejandro Garibay, en 23 år gammel bankansatt fra Stockton i California, sier han nå er klar over at han ikke var i fare da gulvet i glassburet han satt i himmelhøyt over sentrum av Chicago syntes å smuldre under ham, skriver nyhetsbyrået AP.

23-åringen forteller at det hørtes ut som is som slår sprekker, og han var sikker på at han kom til å dø under besøket på turistattraksjonen The Ledge i Willis Tower 103 etasjer og 412 meter over bakken.

- Alt jeg visste var at glasset er under meg, det er 103 etasjer ned og glasset er gått istykker. Jeg tenkte jeg skulle si hallo til fortauet om få sekunder, sier Alejandro Garibay.

«Rutineinspeksjon» Ledelsen ved Willis Tower, tidligere kjent som Sears Tower, opplyser om at det bare var et beskyttende lag i glasset som slo sprekker under Garibay, hans bror og to fettere da de besøkte USAs nest høyeste bygning onsdag denne uka.

At beskytteklseslaget sprekker opp, skjer fra tid til annen og skal ikke utgjøre noen sikkerhetsrisiko, understreker de bygningsansvarlige.

Likevel valgte de å stenge av de fire glassburene «for rutineinspeksjon».

I løse lufta De spektakulære glassburene åpnet i 2009. Det blir hevdet at det å befinne seg der ute, på utsiden av den enorme bygningen med glass på alle kanter, føles som å gå ut i løse lufta.

TRODDE DE SKULLE DØ: Alejandro Garibay (nummer to fra høyre) hadde en skrekkopplevelse sammen med broren Ernesto og fetterne David og Antonio i Willis Tower i Chicago. Foto: AP/Alejandro Garibay/NTB Scanpix
TRODDE DE SKULLE DØ: Alejandro Garibay (nummer to fra høyre) hadde en skrekkopplevelse sammen med broren Ernesto og fetterne David og Antonio i Willis Tower i Chicago. Foto: AP/Alejandro Garibay/NTB Scanpix Vis mer