Aleksander (25) er nyutdannet ingeniør. Nå jobber han i barnehage

Rammet av krisa i oljebransjen.

NEDGANGSTIDER: Tunge skyer henger over Oseberg Feltsenter i Nordsjøen. Nedgangstider i oljebransjen gjør at mange nyutdannede nå står uten jobb, og ifølge forskning fra SSB kan det hende mange må finne seg andre næringer. Foto: NTB Scanpix
NEDGANGSTIDER: Tunge skyer henger over Oseberg Feltsenter i Nordsjøen. Nedgangstider i oljebransjen gjør at mange nyutdannede nå står uten jobb, og ifølge forskning fra SSB kan det hende mange må finne seg andre næringer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Man kan knapt lese ei avis eller slå på en nyhetssending uten å få nyheter om nedgangen i oljbransjen. Oppsigelsene hagler, sluttpakkene sitter løst, og oljeprisen stuper.

Nils Martin Stølen er forsker i SSB. Han spår, ikke overraskende, at det vil bli en stor omstilling i norsk arbeidsliv den kommende tiden, og at mange må se seg om etter nytt arbeid. Spesielt innenfor oljebransjen.

Han forteller til Dagbladet at spesielt ingeniørene som har arbeidet i oljebransjen fort kan bli tvunget til å finne seg nye fagområder.

- Nedgangen i olja vil påvirke veksten i etterspørselen etter realfagsutdannede, men i alle andre næringer vil den samme etterspørselen vokse klart. En del av de som nå er sysselsatt i olja må finne seg andre næringer, sier han.

- Ingen så for seg hvor ille Aleksander Andersson (25) er en av mange som har fått kjenne på det tøffe arbeidsmarkedet i oljebransjen. For halvannet år siden var han ferdig med en mastergrad i offshore-teknologi ved Universitetet i Stavanger, men jobbtilbudene uteble.

Han skrev masteroppgaven sin for et selskap i byen, men da sommeren kom, var det ingen jobber å oppdrive.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer