Aleksander (29) fikk vanvittig respons etter Facebook-innlegg. Nå vil «Petter Uteligger» hjelpe

Har tilbudt seg å bidra med kjøretimer. 

VIL HJELPE: Da Petter Nyquist, kjent som «Petter Uteligger», leste Facebook-innlegget til Aleksander, bestemte han seg å hjelpe så godt han kunne. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet 
VIL HJELPE: Da Petter Nyquist, kjent som «Petter Uteligger», leste Facebook-innlegget til Aleksander, bestemte han seg å hjelpe så godt han kunne. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Engasjementet var enormt da Aleksander Vattøy Dyrhol (29) presenterte sin egen historie i et personlig Facebook-innlegg mandag.

SØKER JOBB: 29 år gamle Aleksander Vattøy Dyrhol vil gjerne ha jobb. Da han presenterte historien sin på Facebook, lot ikke reaksjonene vente på seg. Foto: Privat
SØKER JOBB: 29 år gamle Aleksander Vattøy Dyrhol vil gjerne ha jobb. Da han presenterte historien sin på Facebook, lot ikke reaksjonene vente på seg. Foto: Privat Vis mer

«Hei! Jeg heter Aleksander og trenger en fast jobb. Dessverre ser ikke CV'en min ut som de fleste andres, da jeg ikke har hatt et liv som de fleste andre», starter han teksten.

Videre forteller han om hvordan han tidvis har levd et tøft liv som narkoman og hjemløs og om hvordan han i ettertid ble rusfri.

- Vi må være mer åpne

Det eneste han mangler er en fast jobb, som på grunn av bakgrunnen hans ikke er det enkleste å oppdrive. Han skriver også at bilsertifikatet ikke er langt unna, men at det foreløpig er vanskelig på grunn av den økonomiske situasjonen.

En av dem som fikk med seg Aleksanders innlegg var TV-profil Petter Nyquist.

Han tok i går kontakt med Aleksander og tilbød ham noen kjøretimer.

- Jeg så at han hadde skrevet at han ville ta lappen, men at det sto på økonomien, derfor bestemte jeg meg for å hjelpe med det jeg kan, sier Petter Nyquist til Dagbladet.

Han mener det står respekt av å tørre å være åpen om bakgrunnen sin.

- Aleksander har kommet såpass langt nå og han tør å stå fram. Jeg har jo blitt kjent med mange som befinner seg på veldig mange forskjellige stadier i relasjon «rus på gata». Det er vanskelig for dem som kommer seg ut av rusmiljøene å komme seg inn i jobb og aktivisere seg. Derfor tenker jeg at vi må være mer åpne og ta inn folk uavhengig av bakgrunn. Uavhengig av hva slags jobb man får, er det en start. Det handlert om å ha noe fast å gå til. En form for fast inntekt er et kjempesteg.

- Over all forventning

Aleksander er veldig fornøyd med hjelpen Petter Nyquist har tilbudt.

- Jeg ble dritglad. Det var over all forventning at det skulle skje. Petter har vist seg å være den mest godhjerta personen jeg har sett på TV noensinne. Han har gjort noe helt unikt. Han har forstått verdien i menneskeliv, selv om man kommer fra et rusmiljø, sier han til Dagbladet.

- Det er jo helt fantastisk, skyter samboer Linda Mohilla inn.

Petter Nyquist mener at mange av dem som har en litt annen bakgrunn ikke blir gitt de mulighetene de burde ha fått.

- Alle fortjener en sjanse. Bare tenk hva han og alle andre har vært gjennom. Det handler jo om å få folk tilbake til, kall det et normalt samfunn. Å bli en av alle andre igjen. Selv om de jo hele tiden egentlig har vært det. Dette er den eneste måten å gjøre det riktig på. Nå håper jeg i alle fall at folk er villige til å gi Aleksander en sjanse, så kan han vise at han får det til. Så fort det er gjort er det lettere å komme seg videre.

Også andre har sagt seg villige til å hjelpe Aleksander med å ta lappen.

- Det var en veldig hyggelig dame som hadde lyst til å bidra. Hun har overført litt penger, så nå gjenstår det sannsynligvis 15 tusen før vi er i mål, sier Linda Mohilla.

Prøver å ha is i magen

Aleksander og Linda forteller at det har kommet inn vanvittig mye tips, som de har vært flinke til å følge opp.

- Det har ennå ikke kommet noen konkrete tilbud. Det kan være fordi folk tror han bor i Bergen. Over halvparten av tipsene vi har fått inn er i Bergen, men vi bor egentlig i Larvik, sier samboeren.

Aleksander har de siste dagene også brukt mye tid på å ringe rundt til steder det ikke har blitt tipsa om.

- Nå prøver vi å ha litt is i magen. Dette er siste utvei for oss slik at vi kan komme oss ut av en litt vanskelig økonomisk situasjon, sier Mohilla.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer