DRØMMEJOBBEN: Aleksander Vattøy Dyrhol søkte etter jobb på Facebook. Nå har han fått drømmejobben. Foto: Privat
DRØMMEJOBBEN: Aleksander Vattøy Dyrhol søkte etter jobb på Facebook. Nå har han fått drømmejobben. Foto: PrivatVis mer

Aleksander (29) spurte om jobb på Facebook. Nå har han fått drømmejobben

Han starter allerede på mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag denne uka delte Aleksander Vattøy Dyrhol (29) en statusoppdatering på Facebook der han søkte etter jobb.

Han fortalte at han hadde tidvis har hatt en tøft liv som narkoman og hjemløs, men at han nå omsider har fått orden på saker og ting.

Det tok kun fem dager før han hadde vært på intervju - og fikk jobben han ønsket seg aller mest. Nå har han fått fast jobb - og det er drømmejobben.

Dagbladet har vært i kontakt med Dyrhol, men hadde ikke anledning til å la seg intervjue.

- De ønsket å gi meg en sjanse

- Jeg har fått drømmejobben! Det er i bygg- og anleggsbransjen. Fysisk arbeid, perfekt for meg, sier Dyrhol til VG.

Dyrhol, som til vanlig bor i Larvik med samboeren Linda Mohilla og deres sønn, sier han har fått seg jobb i Porsgrunn.

- Det var en arbeidsgiver i Porsgrunn som tok kontakt en av de første dagene. I går var jeg på intervju. Jeg fikk jobben, jeg begynner på mandag. Fast jobb, sier Dyrhol til VG.

Innlegget hans er delt over 22 000 ganger på Facebook.

- Det er helt fantastisk at folk vil hjelpe andre som ikke har hatt det så lett i livet, sier Dyrhol.

I en ny statusoppdatering på Facebook takker han alle som har delt «jobbannonsen».

- Jeg skulle ønske det fantes flere arbeidsgivere der ute som han jeg møtte i dag. Han hadde faktisk bestemt seg for å gi meg en sjanse på grunn av historien min og fordi han mente at det jeg har klart er bra, skriver 29-åringen.

Stor respons

I et intervju med Dagbladet tidligere denne uka, fortalte han at responsen vært enorm.

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få sånn respons. Jeg var veldig skeptisk til å dele dette i utgangspunktet. Det kunne slått begge veier, men folk er mer godhjerta enn man skulle tro, sa han til Dagbladet tidligere denne uka.

Dyrhol forteller videre at han for to år siden aldri hadde trodd han skulle være der han er i dag. At han skulle være rusfri og ha stiftet familie.

- Det gikk mye fortere enn jeg trodde, og jeg hadde mer viljestyrke enn jeg visste at jeg hadde. Med god hjelp fra Linda og ruskonsulenten min, klarte jeg det jeg ville, sier han.

«Jobbannonsen» startet slik: «Hei! Jeg heter Aleksander og trenger en fast jobb. Dessverre ser ikke CV'en min ut som de fleste andres, da jeg ikke har hatt et liv som de fleste andre. Dette ødelegger for meg nå på arbeidsmarkedet.»

Følte aldri tilpass i rusmiljøet

- Jeg følte meg aldri helt tilpass i rusmiljøene, men det var det livet jeg valgte helt til jeg tok en overdose. Det var på en måte det som gjorde at jeg valgte å bryte med alt.

Samboer Linda Mohilla legger til:

- Det krever en kombinasjon av å gjøre valget på rett tidspunkt og ha god støtte. Jeg tror ingen mennesker kan eller skal være nødt til å klare seg alene, sier hun til Dagbladet.