Aleksander gikk verdens lengste skitur alene

Eventyreren Aleksander Gamme mente han ikke ble gal underveis, før han kom hjem og så video av seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Ekspedisjonsfareren Aleksander Gamme har aldri vært spesielt glad i å gå på ski. Likevel bestemte han seg for å legge ut på verdens lengste skitur.

På søndag vises dokumentaren «Aleksander Gamme på verdens lengste skitur» på NRK1, hvor man får et innblikk i den 2270 kilometer og 90 dager lange skituren fra kysten av Antarktis, til Sørpolen og tilbake.

Mange baller i luften  Nå har ekspedisjonen fått plass i Guinness rekordbok som verdens lengste skitur uten assistanse eller etterforsyninger.

Norges kanskje mest allsidige eventyrer er for øyeblikket aktuell med dbtv-serien «Las Vegas på langs», og er for mange kjent som «ostepopmannen». Videoen «Basic Needs — Extreme Happiness» har nesten 700 000 visninger på Youtube.

- Kan bli mer ensom i storbyen
I videoen øverst i saken ser man Gamme på sitt mest ensomme underveis.

Men det tenkte han ikke spesielt mye over før han kom hjem fra turen.

-  Jeg ble litt skremt over å se enkelte klipp av meg selv. Det å være alene på polekspedisjon gir høyere oppturer og dypere nedturer. Likevel kan jeg føle meg mer ensom i leiligheten i Oslo, enn ukevis uten andre mennesker, sier Gamme.

Ventet på konkurrentene
På startstrekenved Hercules Inlet i Antarktis sto også australske Cas & Jones som skulle forsøke seg på samme tur. Dermed handler det ikke bare om å bare komme fram, men å komme først.

Etter 87 dager bestemte Aleksander seg for å vente på australske Cas & Jones for å fullføre turen sammen med dem. Den overraskende avslutningen vakte internasjonal oppmerksomhet.

- Jeg ble advart om at turen ville miste solostatus. Da svarte jeg at jeg «couldn't care less».