Aleksej overlevde i «dødens hus»

Hoppet ut et vindu, og ble deretter banket opp av høyreekstreme.

TILBAKE I RUINENE: Aleksej Albu inne i Fagforeningens Hus i Odessa, hvor han for en uke siden havnet midt i et inferno. Foto: Henning Lillegård
TILBAKE I RUINENE: Aleksej Albu inne i Fagforeningens Hus i Odessa, hvor han for en uke siden havnet midt i et inferno. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ODESSA (Dagbladet): Aleksej Albu overlevde angrepet på det som skulle bli «dødens hus» i Odessa sist fredag. Han var heldig som kjente huset der mer enn 40 mennesker mistet livet.

- Om det var skremmende? Det var sinnssykt. Det var røyk og panikk overalt, vi så nesten ingen ting. Det var fordi jeg kjente huset at jeg overlevde. Jeg skjønte ikke hvor ille det var før jeg var mørbanket på sykehuset. Det var først da jeg hørte om alle de døde, og hvilken tragedie det var, sier Aleksej Albu til Dagbladet.

Kom ikke for å dø Han har bandasje på hodet, en kraftig blåveis, og slagmerker over hele kroppen, etter at han til slutt slapp ut av dødens hus, og ble banket opp av høyreekstreme aktivister sist fredag.

Verken han eller de døde var kommet til Fagforeningenes hus for å dø. De var kommet for å demonstrere mot de nye myndighetene i hovedstaden Kiev, som de mener kom til makta på en illegitim måte, gjennom en voldelig revolusjon.

Men så ble demonstrasjonen voldelig, høyreradikale fra fascistorganisasjonen Høyre sektor barket sammen med militante pro-russiske aktivister i sentrum av den vakre svartehavsbyen Odessa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer