Alene med tankene

LANAKEN (Dagbladet): Mellom klokka 17.25 og 18.13 i går falt Jugoslavia-bitene på plass for Nils Johan Semb. Alene i skogen tok han ut laget. Men da alt skulle vært rolig, fikk han høre om André Bergdølmos tungsinn etter Rosenborgs nei til Ajax. Da tente han til - og ble sint.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vil ikke ha det, sier Nils Johan Semb. - Vi snakket om det før EM, og nå må jeg ta det igjen. Og sjøl om spillerne kan skru av mobilen og holde seg unna, så ligger ansvaret hos agentene.

- Det er uprofesjonelt å sette oss i slike situasjoner.

André Bergdølmo - som fredag ettermiddag først fikk nyheten om at Ajax hadde økt budet sitt til 21,6 millioner kroner, og deretter fikk beskjed om at Rosenborg hadde sagt nei og krever mer - er det ferskeste eksempelet på det Nils Johan Semb snakker om. Etter treninga i går brukte nemlig RBK-backen stort sett all sin tid på å snakke med trener Nils Arne Eggen og styremedlem Mini om Ajax-saken. Og til Dagbladet innrømmer han åpent og ærlig at «klart jeg tenker på det - det surrer jo rundt i hodet mitt hele tida».

Slik hodebry er langt unna å være god oppladning foran en viktig EM-kamp.

Frikjent

- Jeg skal ta tak i det og snakke med André med en gang, sier Nils Johan Semb. Da han hadde gjort det var agenten frikjent. For ifølge Semb var det Andrh Bergdølmo sjøl som opprettet kontakt fordi han ville vite utviklingen i Ajax-saken.

Han vil jo så gjerne bli utenlandsproff.

- Spillerne må bli flinkere til å skjerme seg sjøl. Det er nok av tid til å ordne opp i disse forholdene - etter EM, sier Nils Johan Semb.

Og:

- Agentene må skjønne at de skal holde seg unna når vi skal prestere.

Men:

- De tenker vel stort sett bare på kroner - ikke sport.

Det løsner i skogen

Nils Johan Semb tenker ikke på annet enn det som skal skje mot Jugoslavia i kveld. På gårsdagens pressekonferanse ga han inntrykk av at spillerne er rimelig hissige de også.

- Gutta har uttrykt et ønske om å få laget så tidlig som mulig. - Men for å kunne gi dem det på spillermøtet i kveld, er jeg nødt til å ta meg en joggetur først.

Jeg var i skogen utenfor det norske spillerhotellet da Nils Johan Semb kom smilende og joggende ut av porten. Han hadde tenkt - lenge. Nå var tida inne for den mentalhygienen hjernen trenger for at bitene skal falle på plass.

- Jeg vet ikke hvor lang tid det tar - det er noen biter som må falle på plass, sa han og forsvant nedover alleen. Vel tilbake - dryppende av svette og godt uttøyende opp mot et gjerde - så det ut som om det meste var i orden.

- Før jeg løp, var jeg usikker på to plasser. Nå er jeg helt sikker på den ene. Men det løser seg det - vi skal ha spillermøte klokka sju.

Da han gikk i dusjen, var det en halvtime igjen.

Tar dem i lufta

Jugoslavia, som alle andre, frykter Norges luftstyrke. Nils Johan Semb liker at motstanderne våre ser på oss med forutsigbare øyne. For vi skal ikke bare pumpe den langballen Drillo innførte - regimet er ikke lenger så strengt.

Med Nils Johan Semb på benken skal Norge variere.

- Det er viktig for oss å bruke luftstyrken vår. Og vi må bli flinkere og utnytte den bedre enn det vi klarte mot Spania. Men samtidig skal vi spille gjennom midten, skape kombinasjoner og sette i gang kantene.

Og:

- Hvis innleggene fra siden hever seg i kvalitet, vil luftstyrken bli enda farligere, sier Nils Johan Semb.

<B>GRUBLETUR:</B> Da Nils Johan Semb la ut på løpeturen i går, var han usikker på to plasser. Da han kom tilbake, var problemet halvert.