Alene mot LO- gigant

PORSGRUNN (Dagbladet): - Jeg føler meg helt maktesløs. Nå er det gått fire år siden jeg ble arbeidsufør. Ennå har jeg ikke fått fem øre i erstatning. Firebarnspappa Tore Seeberg (34) kjemper alene mot LOs forsikringsgigant Vår Bank og Forsikring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ryker fra pipene til manganverket Eramet i Porsgrunn. Det er fire år siden Seeberg kjente lukten av røyk fra innsiden av fabrikkportene. Nå føler han at han kjemper med ryggen mot veggen for å få den erstatningen han har krav på.

Den 9. november 1995 ble han helt ufør etter en arbeidsulykke på fabrikken. Seeberg løp mot en jernbjelke og gikk rett i bakken.

Det førte til at han fikk en kraftig og varig nakkeskade, blant annet med komplikasjoner som lekkasje av væske.

Behandling

Siden har han fått jevnlig behandling for skaden og smertene hos dr.med. Trond Stokke.

Han slår fast at Seeberg har blitt arbeidsufør som direkte følge av ulykken. Det samme har også Rikstrygdeverket gjort, og 34-åringen er tilkjent full uføretrygd.

Men forsikringsselskapet Vår Bank og Forsikring, som LO kontrollerer over halvparten av aksjene i, vegrer seg for å utbetale full erstatning til 34-åringen. Bakgrunnen er en spesialisterklæring som setter graden av uførhet til Seeberg lavere.

Men selv om denne spesialisten mener at det er mer enn 50 prosent sannsynlighet for at uførheten skyldes arbeidsulykken, betviler forsikringsselskapet dette.

Millionbeløp

Med LO-forsikringen i bakhand trodde Seeberg at han ville være sikret et fullverdig liv økonomisk etter ulykken. En full utbetaling vil gi ham mellom halvannen og to millioner kroner i erstatning. LOs forsikringsselskap tilbyr bare et beløp på omkring halvparten, i overkant av 850000 kroner.

- På meg virker det som dette er ren utmattelsestaktikk. Jeg føler meg sviktet av mine egne - er ikke «Vår Bank og Forsikring» det rette navnet? Det er ille nok å kjempe mot sykdommen. Det føles forferdelig å måtte kjempe mot forsikringsselskapet i tillegg.

<B>ØDELAGT: </B>Etter 13 år på Eramet i Porsgrunn ble Tore Seeberg ufør i en arbedsulykke.