Alene mot Staten

Får forretningsmannen Hennig Holstad det som han vil, skal 2,5 tonn sakspapirer, 10000 sider dokumenter samlet opp gjennom åtte års politietterforskning og saksforberedelse opp på bordet. Nå er det han mot Staten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Da vil retten se at man koker suppe på en spiker - som ikke fins. Da blir det en tynn suppe begjæringen om å slå meg personlig konkurs flyter i, sa Holstad i skifteretten. Og fulgte opp med en rekke andre tabloide metaforer som ikke levnet myndighetene mye ære.

Til Dagbladet sier Holstad at hvert enkelt av de flere hundre punktene i konkursbegjæringen er tatt ut av sammenhengen, forvridd eller feiltolket.

Saken «Staten mot Holstad» dreier seg om 16,9 millioner kroner i form av manglende innbetalt skatt, straffeskatt og renter, ifølge regjeringsadvokaten. I går sto Holstad i retten som sin egen prosessfullmektig og påsto at kravene er «det rene sprøyt» - fra ende til annen.

Ved siden av ham satt proffene fra Regjeringsadvokaten og Skattedirektoratet, et faktum som lot til å inspirere Holstad:

Røverhistorie

- De samlede krav mot meg, min tidligere samboer og firmaene jeg ledet, er på 54 millioner kroner. Totalomsetningen i de årene kravenes hovedpunkter refererer seg til, var på 52 millioner kroner: Bare det viser hvor hinsides kravene er. Hele konkursbegjæringen er en eneste stor røverhistorie, hevdet Holstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer