Alene mot voldtekt

Andreas Rønbeck er fly forbanna på voldtektsmennene. Så forbanna at han tok 10 000 kroner av sparepengene sine, rykket inn annonser i landets største aviser og soloaksjonerte foran Stortinget i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kompisene hans forteller at Andreas satt oppe hele fredagsnatta og malte plakater mot voldtekt.

- Ikke se på meg som en helt. Jeg har en bekjent som ble voldtatt og har sett på nært hold hva det har ført til. Den siste ukas overgrep her i Oslo gjorde meg rasende. Nå er det jaggu på tide at menn begynner å engasjere seg, sier 22-åringen.

Appell

Mange mennesker samlet seg utenfor Stortinget da Andreas iverksatte sin oppsiktsvekkende enmannsprotest. Med megafon og håndskrevet manus leverte han en kraftfull appell fra Løvebakken.

- Vi trenger en politisk aksjon for å beskytte kvinner mot voldtekt. Vi må stoppe voldtektsmennene som går rundt i landets gater. Rettssystemet må bli bedre, slik at vi kan forhindre at voldtektsmenn går fri.

- Det må bli slutt på at deres forsvarsadvokater får lov til å trakassere voldtektsofre i retten. Jeg forstår godt at ikke kvinner tør å anmelde voldtekt. Det er et forferdelig mareritt å måtte bli utspurt og mistenkeliggjort.

Ikke rart at mørketallene er store. Vi må gjøre noe, oppfordret Andreas Rønbeck til spredt applaus.

- Bra mann!

Til tonene fra en medbrakt CD-spiller lot spontanaksjonisten Nirvanas «Something in the Way» strømme ut i sommerlufta, mens han tente på et eget lite fyrverkeri og vendte ansiktet mot landets politiske høyborg med ordene:

- For å bli hørt sender jeg dette nødblusset til Stortinget!

Og hørt ble han. Flere av tilhørerne ga uttrykk for stor sympati med aksjonisten.

- Fint at noen tør. Sånne mannfolk som Andreas trenger vi, mente to kvinner Dagbladet snakket med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer