Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alene om bombene?

LONDON (Dagbladet): David Copeland (22) bodde alene i en liten leilighet utenfor London. Natt til i går stormet politiet hjemmet hans og arresterte 22-åringen. Han er nå siktet for mord på fem uskyldige mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Copeland er nå siktet som mannen bak dødsbombene i Brixton, Brick Lane og Soho. Inspektør Alan Fry, sjef for antiterrorpolitiet, sier at David Copeland ikke er medlem av noen nynazistisk gruppe og at han jobbet alene.

Politiet har beslaglagt eksplosiver, og mener de har nok indisier til å sikte 22-åringen både for mord og ulovlig produksjon av bomber.

Bombeterroren mot innvandrerstrøk og homsestrøk har skapt enorm frykt i London. Mange pustet lettet ut etter arrestasjonen, men ingen tør tro terroren er over før politiet legger fram en tilståelse.

David Copeland er svært lik mannen politiet har etterlyst i forbindelse med terrorbombene, og de mener Copeland er identisk med bombemannen de har plukket ut fra en video.

Hemmelighet

David Copeland bodde i landsbyen Cove i Farnborough. Familiene i de tre andre leilighetene i huset der han bodde ble evakuert etter at politiet hadde ransaket Copelands bolig.

- Vi fant større mengder eksplosiver og utstyr til å lage bomber, opplyser en talsmann for Scotland Yard.

- Den unge mannen som ble arrestert hadde et hemmelig liv. Vi kjente han ikke. Han likner på en datanerd, sier naboen Neil Stickley.

David Copeland vil bli begjært varetektsfengslet tirsdag, for i dag har hele Storbritannia fridag!

Besøk av mor

Norske Veronica Sande fra Asker jobbet på puben Admiral Duncan da Soho-bomben eksploderte på fredag. Hun slapp unna med mindre skader, og i går fikk hun besøk av sin mor.

Da Dagbladet snakket med dem i går, hadde de koblet av og gått en tur for å få den fryktelige opplevelsen på avstand.

- Jeg har smerter, men den psykiske belastningen er verst, sier Veronika Sande til The Sunday Mirror.