<strong>INVITERTE:</strong> Iris Olsen (27), og barna Lukas (10 måneder) og Ayla (8), har inviteret en ensom eldre person til å feire julaften hos dem. Responsen var ikke slik alenemammaen forventet. Foto: Yngve Olsen Sæbbe/Nordlys
INVITERTE: Iris Olsen (27), og barna Lukas (10 måneder) og Ayla (8), har inviteret en ensom eldre person til å feire julaften hos dem. Responsen var ikke slik alenemammaen forventet. Foto: Yngve Olsen Sæbbe/Nordlys Vis mer

Alenemamma (27) ble nedringt av menn i 40-åra

La inn annonse der hun inviterte en ensom eldre person til julefeiring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Iris Olsen (27) fra Tromsø la i forrige uke inn en annonse i avisa Nordlys, der hun inviterer en ensom eldre person til å feire jula med henne og familien.

Men responsen har ikke vært slik hun trodde.

- Det har ikke ringt så mange som jeg trodde, og de som jeg håpet at skulle ringe har uteblitt, sier Olsen til Dagbladet.

Ble overrasket Hun forteller at de som har ringt stort sett har vært menn midt i livet, som omtaler seg selv som singel og enslig, og ikke ensom.

- Ville jeg ha hatt en mann, så hadde jeg ikke gjort det på denne måten, sier Olsen og ler.

Julaften skal etter planen feires sammen med Olsens to barn, Ayla (8) og Lukas (10 mnd.), og Olsens mor.

- En av mennene som ringte ble overrasket da jeg fortalte at mamma skulle feire med oss, han hørtes nesten skuffet ut, sier Olsen.

Eldre Fristen for å svare på annonsen gikk ut i går, og nå skal den lille familien sette seg ned og se om noen av de som har ringt likevel kan feire jul med dem.

- Jeg vet at folk i alle aldre er ensomme, men for oss passer det best å invitere noen eldre, sier Olsen.

Det var annonsen til Reidun (88), som ikke ville være alene på julaften, som inspirerte alenemammaen.

- Hvem har ikke julemat til overs hver jul? Man kan fint ha en person til der, uten å måtte betale noe mer, sier 27-åringen.

Forsiden Etter oppslaget i Nordlys har hun også vært i kontakt med en organisasjon, som har fortalt at de kan hjelpe henne med å finne noen å feire jul med, om ikke annonsen gir resultater.

- Da jeg så at saken kom på forsiden av avisa, så begynte jeg å grue meg til å måtte avvise folk. Men det blir ikke så vanskelig som jeg trodde, sier hun.

Hun sier at selv om responsen fra ensomme eldre har uteblitt, så tror hun at de fins.

- Det er kanskje ikke så lett å innrømme at man er ensom, så for noen er det nok ikke så lett å ta den telefonen, fortsetter Olsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer