Alenemødre lager dårlige soldatsønner

Gutter som sitter inne foran tv'en hele dagen blir blaute, advarer en oberstløytnant i forsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alenemødre og kvinnelige lærere har skylda for at så få menn gjennomfører verneplikten, mener oberstløytnant Lars M. Frantzen. Han har ansvar for innkalling og klassifisering av alle vernepliktige og mener han har grunnlag for å advare mot utviklingen.

Frantzen mener at samværet med for mange kvinner og fravær av menn under oppveksten fører til at færre greier å gjennomføre militærtjenesten.

- Kvinner prioriterer ikke de samme verdiene som menn. Istedet for turer i skog og mark tar de ungene til Kulturhuset, mener Frantzen. Han etterlyser mer forskning på området og vil at folk skal innse at det er forskjell på kjønnene. Særlig frykter han et samfunn hvor den norske mannen ikke kan klatre i trær eller skifte dekk på bilen, og mener årsaken er altfor mange kvinnelige lærere og alenemødrene.

Mentalt svekket

- Guttene oppfostres av kvinner under hele oppveksten og får ikke mannlige impulser, advarer han og mener at følgene ved for mange inneaktiviteter er fysisk og mental svekkelse av befolkningen, sier Frantzen ifølge Harstad Tidende.

- Når gutter kommer i brakker og skal bo sammen med fem mennesker de ikke kjenner fra før av, klikker det for noen. Hele livet har de vært foran datamaskinen uten å snakke med nesten en sjel. Noen har heller ikke gjort en manns arbeid i hele sitt liv. Det er ikke rart de ikke er skikket til militærtjeneste, sier Franzen.

Skremmende uttalelser

- Det er skremmende at noen kan uttale seg så kategorisk uten forskning å vise til, sier Trine Rotås i Aleneforelderforeningen til Dagbladet :på nettet. Hun er ikke uenig i at barn er blitt mer stillesittende, men er svært kritisk til Frantzens angrep på alenemødrene.

- Tvert i mot, viser forskning at sønner av alenemødre blir bedre fedre, sier Rotås. Disse barna må både ta mye praktisk ansvar i hjemmet. De begynner også tidlig i barnehage og får impulser der, sier Rotås.

Er barn av alenemødre dårligere soldater?