Alenemor Annika: - Jeg er så pisslei diskusjonen om at «alle har råd til 200 kroner»

Tobarnsmor Annika McKibbin fra Bergen ber skolene huske på at det finnes fattigdom også i Norge.

HAR IKKE ALLTID RÅD: Tobarnsmor Annika McKibbin fra Bergen opplever at norsk skole ikke er så gratis som loven sier den skal være. Foto: Privat
HAR IKKE ALLTID RÅD: Tobarnsmor Annika McKibbin fra Bergen opplever at norsk skole ikke er så gratis som loven sier den skal være. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har sluttet å gå på foreldremøter. Det orker jeg bare ikke mer. Å oppleve at jeg må si nei til forslag om turer og elevkvelder fordi jeg ikke har råd, det er for tøft, forteller Annika McKibbin. 

Hun er tobarnsmor og aleneforsørger i Bergen og uttalte seg først om saken til Bergens Tidende. McKibbin opplever stadig at hun simpelthen ikke har råd til å spytte inn den hundrelappen til klassefest eller de 200-kronene til en klassetur.

- De andre foreldrene kan bli irriterte, og viser lite forståelse før jeg forteller at jeg faktisk ikke har råd. Dette er flotte og engasjerte mennesker, så jeg føler at jeg skylder dem en forklaring på hvorfor jeg må si nei. 

- Har ikke 200 kroner Opplæringsloven slår fast at norsk grunnskole skal være gratis. I realiteten er det likevel slik at det kreves egenandel fra foreldre for klasseturer og sosiale arrangementer.

McKibbin sier skolen ikke tenker på at det finnes foreldre i Norge med dårlig råd. 

- Det er leirskoler, klasseturer og sosiale kvelder. Nesten alt ber skolen om penger til. Alle har ikke 200 kroner alltid. Jeg kan ikke bare hoste opp 200 kroner til en klassetur. For meg er det den tiende 200-lappen på rad jeg ikke har. Folk tenker jeg er kjip, så jeg må forklare at skolen ber meg om penger jeg ikke har. Jeg er så pisslei at folk sier «alle har 200 kroner», for alle har ikke det, fortsetter hun. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer