Alenemor drept

BERGEN (Dagbladet): Politiet pågrep i går kveld en 35 år gammel mann som politiet mistenker for å ha drept sin 25 år gamle ekskone på Eidsvågneset i Bergen natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnens tidligere ektemann ringte sjøl til politiet fra mobiltelefon og ba om ambulanse til ekskona, som han sa var skadd. Da politiet kom til kvinnens leilighet på Eidsvågneset, var ytterdøra låst, og de måtte bryte seg inn. Inne i gangen fant de henne ille tilredt og død. Etter det Dagbladet erfarer skal hun ha vært utsatt for omfattende og grov vold. Politiet ønsker ikke å opplyse om kvinnen er slått til døde eller blitt kvalt. Det skal imidlertid ikke være brukt kniv, våpen eller andre gjenstander i forbindelse med drapshandlingen.

Pågripelsen skjedde uten dramatikk, etter at mannen like før klokka 19.20 søndag kveld meldte seg selv ved Åsane lensmannskontor. Politiet avhørte mannen kort etter pågripelsen.

Kjenning av politiet

Den 35 år gamle mannen blir beskrevet som en gammel kjenning av politiet. Blant annet skal han flere ganger ha framsatt grove trusler overfor politifolk. Da mannen ringte politiet fra mobiltelefon klokka 03.34 natt til søndag ba han om å få snakke med en navngitt polititjenestemann i bydelen Åsane, der paret tidligere har bodd. Mannen skal imidlertid bare ha gitt uttrykk for at ekskona var skadd, og at hun trengte en ambulanse.

Etter det Dagbladet har fått opplyst av naboer, skal kvinnen og hennes eneste barn ha flyttet inn i boligens kjellerleilighet så seint som 1. november i år. Naboene kjente derfor svært lite til alenemoren eller hennes eksmann.

Skulle på jobb

Kvinnen bodde i en vertikaldelt bolig med fire leiligheter. De som bodde i etasjen over kvinnen var bortreist da drapet fant sted, og familiene i de øvrige to etasjene skal ikke ha hørt noe bråk fra kjelleretasjen. Kvinnens mindreårige barn var ikke til stede i leiligheten drapsnatta. Kvinnen jobbet innen helsesektoren, og hun ble etterlyst av arbeidsgiver da hun ikke dukket opp som avtalt på vakt søndag morgen.

Det skal ikke være så lenge siden forholdet mellom de to tidligere ektefellene ble oppløst. I hele går jaktet politiet på mannen. Et større område rundt boligen ble avsperret, og væpnede vakter holdt utkikk på utsiden av boligen.
Politiet vurderte en stund å gå ut med etterlysning på 35-åringen, men kom til at de ikke tok sjansen på å stresse rømlingen, som de mente kunne være i sterk psykisk ubalanse etter ugjerningen. Han ble ikke ansett for å representere noen fare for utenforstående.