Alenemor og to barn funnet døde etter brann

Ifølge vitner fungerte ikke brannvarslingen i det kommunale huset i Hasvik i Finnmark.

UTBRENT: Leiligheten der den 28-årige alenemoren og hennes barn bodde, er totalt utbrent. Naboleiligheten i det vertikaldelte huset, der familien Pedersen bodde, er også totalskadd, og familien har mistet alt de eide. Foto. GEIR ADELSTEN IVERSEN
UTBRENT: Leiligheten der den 28-årige alenemoren og hennes barn bodde, er totalt utbrent. Naboleiligheten i det vertikaldelte huset, der familien Pedersen bodde, er også totalskadd, og familien har mistet alt de eide. Foto. GEIR ADELSTEN IVERSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de tre personene som var savnet etter boligbrannen i Hasvik lørdag, ble mandag funnet omkommet på branntomta, skriver Finnmark Dagblad.

- Røykvarsleren virket ikke
De omkomne er en 28-årig alenemor og hennes to sønner på 3 og 5 år.

- Røykvarsleren ga ingen lyd fra seg, fortalte Trond Pedersen (40) til Dagbladet søndag.

Pedersen, hans kone og Synnøve Pedersen (36) reddet seg ut av de brennende huset i Hasvik etter at to tyske gutter vekte dem.

- Da var det allerede røyklukt inne i leiligheten. Vi måtte bare få på buksa og komme oss ut, forteller Pedersen til Dagbladet.

Ifølge opplysninger fra vitner begynte det å brenne klokken 04.30 natt til søndag.

Funnet og brakt ut
De to små barnas kvinnelige barnevakt er et sentralt vitne i saken og trolig den siste som så de tre i leiligheten i live.

Operasjonsleder ved Vestfinnmark politidistrikt, Tommy Flåten, forteller at de foreløpig ikke har mer informasjon i saken, men kan bekrefte at de tre omkomne er brakt ut av huset.

- Vi fikk melding like før klokka fem i dag at de to siste var funnet, sier Flåten til Dagbladet.

Ifølge flere vitner var det dårlig brannsikring i huset, i tillegg til at røykvarsleren ikke fungerte.

Politiet vil ikke kommentere disse opplysningene, og sier brannårsaken foreløpig er uklar. Ordfører i Hasvik, Eva Husby, sa dette var noe som kom til å bli vurdert av Kripos.

- Samfunnet er i sjokk
- Det bor bare 970 mennesker her, og alle er i slekt eller kjenner hverandre. Man er alle berørt på ulike måter, og hendelsen setter preg på alle som bor her, sa Husby til Dagbladet.

Også ordføreren kjente til familien.

- Det er tungt for meg som ordfører og for samfunnet. Det er en tung dag i Hasvik i dag, sa hun.