Alenemoren Toya fiket til sønnen da han kastet stein på politiet

- Nå skjønner jeg at hun bare brydde seg om meg, sier sønnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere denne uken tydde mange unge til vold under en demonstrasjon i forbindelse med begravelsen til Freddie Gray.

Opptøyene i Baltimore resulterte i sju skadde politimenn, og politiet i Baltimore gikk aktivt ut og ba foreldre hente inn sine unge fra gatene.

En av de som responderte på dette var Toya Graham. Hun havnet på tv - og ble kalt «årets mor» - da hun fiket til sin egen sønn, for så å dra ham ut av de illsinte massene.

Så sønnen kaste stein Nå forteller mor og sønn om opplevelsen. I et intervju med den kjente skuespilleren og talkshow-verten Whoopi Goldberg kommer det fram at duoen nå har skværet opp.

- Når du er der og ser at steiner blir kastet på politiet, og så ser at din egen sønn er blant dem som kaster, blir du kjempesint. Når alt kommer til alt,vil ikke steining av politiet få Freddie Gray tilbake.

Det sier Toya Graham i programmet The View på ABC.

Sønnen hennes var blant dem som gikk aggressivt til verks for å hevne seg på Baltimore-politiet, som nå har en politimann siktet for forsettlig drap, etter at Freddie Gray døde 19. april.

I løpet av de siste årene har flere afroamerikanere blitt utsatt for politivold under pågripelser, og de voldelige opptøyene startet som følge av dette.

- Hvorfor gikk du ut i gatene, spør programleder Whoopi Goldberg den unge mannen.

- I fortida har mange av mine venner blitt dårlig behandlet av politiet, og jeg bestemte meg for å kjempe for mine folk, svarer Michael Singleton.

Tøff bakgrunn for familien Han og moren forteller om en vanskelig tilværelse i Baltimores fattige områder, der de føler seg usikre ute i gatene.

- Å bo i Baltimore er både bra og dårlig. Noen ganger er mann redd for å gå ut døra, sier sønnen.

- Hva føler du om at du fikk ris av din egen mor på tv, spør en av de andre deltakerne i programmet, noe som frambrakte et latterutbrudd blant både Singleton og publikum.

- Først ble jeg sint, men nå forstår jeg at min mor gjorde det fordi hun bryr seg om meg, sier Michael Singleton.

- Graham ingen rollemodell Der mange hyller Toya Graham for hennes kontante intervensjon, er ikke alle like begeistrede. I en meningsytring publisert av det amerikanske nettstedet Boston Globe skriver Michael Cohen at Graham langt ifra er noen helt.

- Hva hadde du sagt hvis den som ble slått hadde vært en jente, eller hvis Graham hadde vært hvit, skriver Cohen.

Han mener at hyllingen av moren er et tegn på at familievold fortsatt er akseptert i USA.

- På en side er det urettferdig å dømme en ensom mor med seks unger bosatt i et fattig, voldspreget samfunn. Hun brydde seg om barnet sitt, men det gjør det ikke riktig å presentere henne som en rollemodell, mener Cohen.