Ålesund: Flere tips om «mistenkelige menn»

En turgåer fortalte i politiavhør i går om to «mistenkelige menn» som befant seg i området der Anja Weløy Aarseth forsvant.

-SÅ TO MENN: 
En turgåer sier ifølge TV2 at hun observerte to menn som ga henne en dårlig magefølelse den kvelden Anja Weløy Aarseth forsvant. 
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
-SÅ TO MENN: En turgåer sier ifølge TV2 at hun observerte to menn som ga henne en dårlig magefølelse den kvelden Anja Weløy Aarseth forsvant. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ønsker også å snakke med en mann som ble observert natt til fredag rett ved stedet der en kvinne lørdag ble funnet død.

Turgåeren så jenta i området ved Fagerlia der Aarseth parkerte bilen sin i det aktuelle tidsrommet onsdag kveld. En drøy halvtime senere observerte hun to menn med det hun beskriver som «østeuropeisk utseende». De to ga henne en dårlig magefølelse. Den ene skal ha dratt den andre med seg mens de gikk.

- De passet ikke inn i det hele tatt. De så ikke ut som turgåere og hadde påfallende oppførsel. Jeg hadde blitt redd dersom jeg hadde møtt på dem oppe alene på fjellet, sier kvinnen, som ønsker å være anonym, til TV 2

Observert fra politihelikopter Natt til fredag observerte også politiet selv en mann de mener er mistenkelig. Knappe 200-300 meter fra funnstedet ble mannen observert av politihelikopteret. Mannen skal ikke ha vært en del av søkegruppen, skriver Sunnmørsposten.

- Dette er en person vi selvfølgelig ønsker å avhøre. Alle som har vært på Aksla, vil bli avhørt, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt.

Politiet tror den døde kvinnen som ble funnet i Ålesund lørdag, er den savnede Anja Weløy Aarseth (21). Alt tyder på at det har skjedd noe kriminelt, men politiet har ingen mistenkte.

Identifiseres søndag Stedet på Akslafjellet der den døde kvinnen ble funnet lørdag står fortsatt urørt fra politiets side. Avdøde er ikke fraktet bort. Slik skal det være inntil kriminalteknikerne har gjort ferdig alle sine undersøkelser.

- Kriminalteknikerne starter sitt arbeid søndag, opplyser politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til Sunnmørsposten

Etterforsker drap Politiadvokaten presiserer at saken nå etterforskes som et drap.

- Vi mistenker at dødsårsaken kommer av en kriminell handling. Altså etterforsker vi med mistanke om drap, sier Skovly.

Per nå er politiet usikre på om kvinnen ble drept der hun ble funnet, eller om hun kan ha blitt fraktet dit etterpå.

- Vi snakker ikke om et åsted, men et funnsted, sier Skovly, uten å ville utdype videre av hensyn til etterforskningen.

Takk fra familien Via politiet kom familien til 21-åringen lørdag kveld med en uttalelse.

- Familien ønsker å rette en stor takk til politiet og til alle dere som de siste dagene har vært med på leteaksjonen. Takk til redningsetatene, de frivillige og medstudentene som deltok i letingen. Vi har selv vært ute i terrenget og sett hvordan det ble jobbet, lyder budskapet.

- At så mange har deltatt, betyr uendelig mye for oss i en svært vanskelig tid, forteller familien, som ber om ro.

Politiet kan foreløpig ikke bekrefte at det er den savnede 21-åringen som er funnet død, men sier at det bare er én kvinne som er savnet i området.

Vil prege gudstjenesten Lørdag kveld åpnet Volsdalen kirke i Ålesund dørene for alle som kjenner behov for å være i kirkerommet etter funnet av en død kvinne.

Kirken ligger ikke langt unna der den døde ble funnet lørdag ettermiddag. Kirken er også åpen søndag mellom klokken 10 og 18.

- Dette er en veldig trist sak. Mine tanker går til kvinnens familie og andre berørte. Kirken er til stede for alle som trenger det etter denne hendelsen, sier prest Thrainn Haraldsson til NTB. Han legger til at funnet av kvinnen også kommer til å prege søndagens gudstjeneste.

- Hendelsene vil bli nevnt i begynnelsen av gudstjenesten, det vil bli bedt bønn for de berørte og lys vil tennes for den døde, sier presten.

Gjennomfører avhør Politiet hadde mottatt omtrent 200 tips da det ble klart at de hadde funnet en død kvinne.

- Etter at meldingen kom, har tipsstrømmen økt, og vi bruker mye ressurser på innsamling og sortering av tipsene, sier politiadvokat Skovly til NTB.

Politiet kommer til å avhøre tipsere som har vært på tur på Akslafjellet og kan ha gjort observasjoner. Skovly ber om at alle som har vært i området fra onsdag ettermiddag og fram til i dag tar kontakt med politiet.

Rett ved stien Kvinnen ble funnet død på Akslafjellet i Ålesund i 13-tiden lørdag. Det var en hundefører og en hund som fant henne, opplyser Norske Redningshunder.

Kvinnen lå rett ved en sti 200-300 meter fra Fjellstua, som ligger helt vest i det populære turområdet i Ålesund.

- Hun ble funnet ikke så langt fra stien, men utenfor området som var grovsøkt torsdag. Det var først ved finsøk at man kom såpass langt bort fra stien at hun ble funnet, sier politiadvokat Skovly til NTB.

Ifølge TV 2 ble kvinnen funnet i nærheten av en bunker fra andre verdenskrig. En lokalhistoriker bisto politiet med å peke ut aktuelle bunkere i leteområdet lørdag, med unntak av denne. Bunkeren ligger nedenfor en gangsti, er gjenstøpt og er omgitt av trær og kratt på nedsiden.

Kripos bistår Allerede før kvinnen ble funnet fikk det lokale politiet bistand av tre taktiske etterforskere fra Kripos.

Politiet har sperret av et stort område ved Fjellstua, og veiene inn til Akslafjellet er regulert.

Den døde kvinnen vil bli sendt til obduksjon, og den endelige dødsårsaken vil bli kjent når obduksjonsrapporten er klar. Politiet vil også samle inn elektroniske spor for å finne ut av hva som kan ha skjedd med kvinnen.

Omfattende leting Leteaksjonen etter Aarseth har vært svært omfattende, og har på det meste omfattet rundt 300 personer.

21-åringen ble meldt savnet torsdag, etter at hun ikke hadde gitt livstegn fra seg siden onsdag kveld. Da lånte hun bestemorens bil og dro til Akslafjellet for å ta en joggetur.

Torsdag ettermiddag fant politiet bilen som 21-åringen kjørte, parkert ved turområdet. Politiet informerte Aarseths familie om funnet av en død kvinne på Akslafjellet lørdag ettermiddag.

Utsetter eksamener Høgskolen i Ålesund, hvor den savnede var student, har utsatt alle eksamener som skulle vært holdt mandag. I tillegg er all undervisning avlyst.

- Uavhengig av resultatet av identifiseringen ser vi at studentene har vært under så stort press at vi utsetter alle eksamener planlagt mandag 2. september og avlyser all undervisning denne dagen, sier rektor Marianne Synnes.

Høgskolen har et psykologtilbud gjennom Samskipnaden til studentene som har ønsker det, og de har kunnet møtes i kantina for å snakke sammen.

- Vi ønsker nå ro for å ta vare på hverandre. Det er det beste vi kan gjøre, sier lederen for Studentparlamentet, Kristine Aarnes.

(NTB)


FRYKTES DREPT: Anja Weløy Aarseth (21). Foto: Privat / Politiet
FRYKTES DREPT: Anja Weløy Aarseth (21). Foto: Privat / Politiet Vis mer