Ålesund gir elevene tidlig juleferie

Prøver å begrense smitten.

FERIE: Skoleelever i Ålesund vil få noen dager ekstra juleferie i år, som tiltak for å begrense smitten i byen. Foto: Marit Rasmussen / NTB
FERIE: Skoleelever i Ålesund vil få noen dager ekstra juleferie i år, som tiltak for å begrense smitten i byen. Foto: Marit Rasmussen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

For å begrense spredningen av coronasmitte og på grunn av krevende bemanningssituasjon utvider Ålesund kommune skolenes juleferie. Den begynner nå 17. desember.

SFO skal likevel holde åpent 20. og 21. desember for foreldre og barn som trenger et tilbud, skriver kommunen i en pressemelding.

Beslutningen fra kriseledelsen i kommunen ble tatt på bakgrunn av det som kalles «en krevende koronasituasjon og mye sykdomsfravær blant ansatte på grunn av luftveissykdommer.»

I Danmark har man vedtatt å gi grunnskolene juleferie fra 15. desember for å begrense smitten i skolene. Onsdag sa kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) til NTB at det ikke var aktuelt å gjennomføre i Norge:

- Å stenge skolene er et inngripende tiltak som berører både barn og deres foreldre. Skoler skal ikke stenges som et forebyggende tiltak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer