Ålesund-katastrofen kan koste 100 millioner

Forsikringsutbetalingene etter raskatastrofen i Ålesund kan komme opp i 100 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsikringsutbetalingene etter raskatastrofen i Ålesund kan komme opp i 100 millioner kroner.

Mens skadene på selve blokken er anslått til 60 millioner kroner, og dekkes i sin helhet av forsikringsselskapenes naturskadepool, kan løsøre og innbo i de ti leilighetene komme opp i minst 20 millioner kroner, skriver Aftenposten.no.

I tillegg til dette får rundt 300 personer utbetalt erstatninger som følge av kostnader knyttet til evakueringen, skriver avisen.

Det var natt til onsdag 26. mars at boligblokken i Fjelltunvegen 31 i Ålesund delvis kollapset etter at en steinblokk raste ut av fjellsiden bak bygningen. Fem personer omkom i ulykken, mens det på det meste var 600 personer evakuert som følge av eksplosjonsfaren.

Utbetalingene til de evakuerte varierer veldig mye, men storskadekonsulent Eivind Syversen i If Skadeforsikring anslår at det i gjennomsnitt dreier seg om cirka 10.000 kroner. If har registrert 117, eller om lag en tredel av utbetalingene til de evakuerte.

- Utbetalingene til de evakuerte dreier seg i første rekke om utgifter til hotellovernatting og klær, sier Syversen.

Forsikringsselskapene ble tidlig enige om at de evakuerte får dekket alt uten at egenandel blir trukket fra.

Mandag denne uka startet brannvesenet arbeidet med å sikre verdier i de øverste etasjene av blokken. I de to nederste etasjene er det ingenting av verdier å hente.

KAN BLI DYRT: Forsikringsutbetalingene etter ras-katastrofen i Ålesund kan komme opp i 100 millioner kroner. Foto: Politiet/Scanpix
KAN BLI DYRT: Forsikringsutbetalingene etter ras-katastrofen i Ålesund kan komme opp i 100 millioner kroner. Foto: Politiet/Scanpix Vis mer

NTB