Ålesund sto stille for Anja

Ble begravet i Bergen i dag.

STO STILLE: Busser og drosjer parkerte for å minnes Anja Weløy Aarseth i Ålesund i dag. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
STO STILLE: Busser og drosjer parkerte for å minnes Anja Weløy Aarseth i Ålesund i dag. Foto: Fridgeir Walderhaug/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Samtidig med at begravelsen til Anja Weløy Aarseth startet i Storetveit kirke i Bergen, stoppet Ålesund opp i ett minutt klokka 15 i dag.

Mange i Ålesund ville vise sin respekt for den unge studenten som på brutalt vis ble myrdet på byfjellet Aksla onsdag for snart to uker siden.

På Høgskolen i Ålesund hadde elevene ett minutts stillhet, og i trafikken stoppet både busser og drosjer opp for å vise sin respekt.

- Bussen kjører om ett minutt - Det ble bestemt at både vi som kjører buss og alle drosjer i byen skulle stoppe der vi var på det tidspunktet, forteller bussjåfør Tommy Myhre til Dagbladet. Selv sto han på oppstillingsplassen på Moa, klar for å kjøre Nettbuss sin rute 615 fra Moa til Fremmerholen på slaget 15.00.

- Bussen kjører om ett minutt, når markeringen er over, fortalte han de seks passasjerene han hadde i bussen, før han gikk ut og stilte seg opp i stillhet.

Kjørte drapsmannen Tommy Myhre er en erfaren bussjåfør, og har vært borti mange situasjoner. Også drapsmenn.

- Jeg vet nå i ettertid at jeg har hatt denne personen i bussen.

- Du har kjørt den siktede 23-åringen?

- Ja, det har jeg.

- Hva tenker du om det?

- Ikke noe spesielt, mer enn at en jo ikke vet hva som bor i folk. Slikt er jo ikke lett å vite, sier Tommy Myhre.

Preger byen Drapet på Anja Weløy Aarseth har satt sitt preg på byen i over to uker nå.

Også hos Nettbuss har saken blitt diskutert på pauserommet og blant passasjerene.

Nå har noen også tatt til orde for å sette opp en minneplate på stedet der den unge studenten fra Bergen ble funnet drept.

Foto: Fridgeir Walderhaug / privat
Foto: Fridgeir Walderhaug / privat Vis mer