Alex (12) hadde et siste ønske før han døde. Nå oppfylles det på en måte ingen trodde var mulig

- Det er naturligvis en stor ære.

SISTE ØNSKE: Alex Blackburn døde i en alder av 12 som følge av en medfødt hjertefeil. Han siste ønske var å få asken sin spredd over hele verden. Det får han nå hjelp til av den eksentriske svenske «eventyreren» Anders Forselius som har med seg asken til Alex da han løper maraton verden rundt. Foto: Sparrow Bar med tillatelse av Anders Forselius
SISTE ØNSKE: Alex Blackburn døde i en alder av 12 som følge av en medfødt hjertefeil. Han siste ønske var å få asken sin spredd over hele verden. Det får han nå hjelp til av den eksentriske svenske «eventyreren» Anders Forselius som har med seg asken til Alex da han løper maraton verden rundt. Foto: Sparrow Bar med tillatelse av Anders Forselius Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - På grunn av feber ble jeg tvunget til å hvile meg på et vandrerhjem i California under en sykkelreise Amerika rundt for sju år siden. Jeg ble da en god venn med kvinnen som drev vandrerhjemmet og hun fortalte historien om sin yngste sønn, Alex Blackburn, som døde da han var tolv år gammel.

Slik starter historien om det sterke båndet mellom svenske Anders Forselius og amerikanske Alex Blackburn. Et løfte, et bånd og etterhvert en reise som har tatt dem over store deler av verden sammen.

Den ene i form av en svensk eventyrer som vil oppleve verden. Den andre i form av asken til en 12 år gammel gutt som hadde et brennende ønske om å gjøre det samme.

Siste ønske Men det hele begynte mange år tidligere. Forselius forteller til Dagbladet at han i 1998 fant ut at han ville gjøre noe litt spesielt i anledning at Stockholm Marathon ville bli hans tiende. Han landet på at han ville sykle fra Hellas til Sverige - en opplevelse om ga mersmak.

- Allerede første dagen da jeg syklet gjennom Athen, forelsket jeg meg i denne måten å reise på som ga meg både frihet og spenning. Siden den gang har jeg syklet gjennom Europa fire ganger, Nord-Amerika seks ganger og Sør-Amerika to ganger. Alltid i kombinasjon med maratonløp, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.