Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alex og Anne Grete på topp

Kjell Inge Røkke og Ingeborg Søresen tilhører landets rikeste, men topper også vår oversikt over de mest smakløst kledde. Dagbladets moteekspert Kikki Sørum har felt sin dom over norske moteløver- og løvinner. Vinnerne heter Anne Grete Preus og Alex Rosén.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to artistene endte klart i tet. I den andre enden av lista, de som ønskes god bedring og bedre klesråd, finner vi noen av landets rikeste...

Kjell Inge Røkke har en lei tendes til å kle seg gammelmodig, ofte i dobbeltspent dress, blazer og annet som gir rikingen et billig preg. Ingeborg Sørensen ser ut som et juletre, der hun overlesser seg med glamour & glitter, mener panelet. Men det er håp, og ikke mist potensiale, for de har penger nok til dyre råd og egne skreddere.

- Dyrt ikke best

- Det er ikke nødvendigvis de som bruker de største summene på klær som får det fineste resultatet. Dyrt og dyrre er ikke nødvendigvis finest, eller mest elegant. Noen ganger kan det være tvert om, mener Dagbladets moteekspert, Kiki Sørum.

Enkelt og best

- Anne Grete Preus er et flott bevis på at det helt enkle gir det beste resultatet. Hun har en minimalistisk stil, elegant og lekker, og dessuten er hun feiende flott med sine mange millimetre over havet.

- Preus har nok et svært bevisst forhold til hva hun kler på seg, og jeg kan vanskelig forestille meg at hun gjør brølere på klesfronten. Alt hun har på seg virker svært godt og smart gjennomtenkt. Dama har stil!

Gal sjarmør

Sørums favoritt i gutteklassen overrasker kanskje enkelte. I Norge har næringslivets dress-og-slips-kamerater lenge vært ansett for å være velkledde.

- Mulig det, men spesielt trendsettende eller fargerike eller moteriktige har de vel ikke vært, sier Kiki, med skjevt katteblikk.

- Alex, derimot! Han er fargerik, nyskapende, lager seg sin egen stil og fanger opp detaljer som gjør at han alltid ser spesiell ut. Og selv om han innimellom tar'n litt langt ut, så er han en sjarmerende kleshenger likevel, fastslår Sørum.

Hun berømmer også Alex Roséns evne til å kle seg for enhver anledning. Som en kameleon.

- Når Alex går på off shore-race, kler han seg som arabisk sheik. Det må da være det eneste rette! Mener Sørum.

Potensiale

Når det gjelder de ti som midlertidig er plassert i klassen «god bedring», mener Sørum at disse har et stort forbedringspotensiale.

- Et lite stikkord kan være at litt mindre er mye bedre . Og at det er fullt tillatt å søke råd dersom man ikke helt mestrer dette med klær og stil for egen maskin. Kanskje er man ikke selv klar over at klesstilen man har valgt ikke harmonerer med personligheten, eller at stilen man har valgt river vekk det man ville trenge av seriøsitet og autoritet. Slikt må med i totalvurderingen, sier Sørum, som har et raust og varmt hjerte for «forbedringsklassen» sin.

- Kanskje lærer de noe til neste år...

Høstmotene - se del 2, side 12-15

Anne Grete Preus og Alex Rosén