Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alex og Synnøve får egne TV-show

Han har vært gal mann i «U» og spritet opp programmer både for Claus Wiese og Ivar Dyrhaug. Nå får endelig Alex Rosèn sitt eget TV-show. Fra høsten av dukker han opp på egen hånd i NRK1. Det samme gjør Synnøve Svabø etter fullendt fødselspermisjon. Av

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ser allerede ut til å bli en frisk TV-høst på NRK. Nå er det klart at statskanalen har klart å beholde to av sine mest ettertraktede TV-fjes. Først kommer Alex på skjermen med eget program fra september og deretter følger Synnøve Svabø utpå seinhøsten.

- Vi skal bevare talentet, egenarten og galskapen til Alex. Denne gangen i et eget program som vil være bygd rundt Alex og hans personlighet, sier underholdningssjef Tordis Aavatsmark i NRK.

Ungdommelig

Hun beskriver kanalens Alex-planer som ufullendte, men det er klart at det blir seks til åtte halvtimesshow med sendestart rundt september. Hvis programmet blir en suksess vil man gå videre med en ny bolk våren 1998.

- Dette blir et eksperimentelt og ungdommelig rettet program som vi kommer til å sende i såkalt «Lille lørdag»-tid onsdag kveld eller eventuelt seint fredag kveld, sier Aavatsmark.

Hun sammenlikner Rosèns ekspansjon fra stuntreporter til programleder med Synnøve Svabø, som gikk den samme veien i fjor vinter. Svabø stuntet som kjent vilt hos Petter Nome før hun fikk sitt eget show, «Baluba».

Nye Svabø-sprell

Nettopp Svabø er tilbake på NRK1 med eget TV-show fra høsten av. Denne gangen ikke under «Baluba»-logoen, men fortsatt med et show som skal romme Svabøs mange sprell.

- Både Alex og Synnøve har sine menigheter. Vi vet at de to er ønsket av andre kanaler. Samtidig er det på det rene at NRK ikke har den største pengesekken. Derfor er det veldig hyggelig for oss at vi klarer å beholde de to, sier Aavatsmark.

Tore Strømøy blir hennes lørdagsflaggskip fra høsten av.