Alex søker en «Adam» til moren Eva (69)

- Hun fortjener en god mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alex Lyngaas (36) syntes det var på tide å finne en mann til moren Eva (69).

Han bestemte seg derfor for å lage en kontaktannonse i form av en video på nesten fem minutter.

Se både kontaktannonsen og morens reaksjon i videoen øverst i saken!

Nå håper han den vil hjelpe Eva med å finne sin «Adam».

- Hun er singel, og fortjener en god mann i livet sitt, skriver Lyngaas i videoteksten på YouTube.

Fikk ideen for tre år siden Alex forteller til Dagbladet at hun de siste årene har gjort flere forsøk på å finne kjærligheten. Han og broren Christopher (38), hadde lenge tenkt at de ville gjøre noe for henne.

- Hun har vært på et par dater, men ting har ikke gått veien, sier han.

For tre år siden dukket ideen om å lage videoen. Den var egentlig ferdig i høst, men Alex følte at moren ikke var helt klar for å se den.

- Det eneste som manglet var å filme reaksjonen hennes. Jeg reiste på tur i fjor høst og da jeg kom hjem følte jeg at tiden var inne, forteller han.

- Kjør på Alex var veldig spent på morens reaksjon, og hadde innstilt seg på å måtte gjennom en heftig diskusjon før han fikk lov til å legge den ut. Hun tok det imidlertid overraksende bra.

- Hun sa bare at hun ikke hadde noe å tape og at jeg måtte kjøre på. Det var fint å se at hun turte det. Ofte blir det for mye, og stoltheten kommer i veien, sier han.

Etter at Alex publiserte videoen på YouTube og Facebook søndag kveld, innrømmet moren at hun egentlig hadde sagt ja fordi hun ville gjøre ham glad. Hun kunne jo ikke si nei etter at han hadde lagt så mye innsats i det.

- Da ble jeg ordentlig rørt. Av og til er det viktig å minne hverandre på at vi må ta vare på, og hjelpe hverandre med, både kjærlighet og vennskap.

Og er det én ting Alex synes er viktig er det å stå på for kjærligheten.

- Det er da kjærlighet blir nydelig, når man ikke holder noe tilbake, sier han.

Vanskelig som alenemor Eva kommer opprinnelig fra Tsjekkia, men rømte landet under kommunismen i 1968. Hun reiste til Amsterdam, hvor hun møtte faren til Alex og Christoffer. Han var norsk og de flyttet sammen til Norge.

Noen år senere skilte de seg og Eva flyttet til California med de to sønnene.

Alex forteller at det ikke alltid er så lett å skulle møte noen når man er alenemor med to barn.

- Det er ofte vi som barn ikke tenker på hva foreldrene våre har vært i gjennom for å oppdra oss. Jeg synes det er utrolig fint å kunne gi noe tilbake.

Håper den yngre generasjonen vil hjelpe I Norge feirer vi morsdagen den andre søndagen i februar, men internasjonalt feires den den andre søndagen i mai. Alex syntes det var et godt tidspunkt å legge ut videoen på.

Nå håper han at sønner, døtre, nieser og nevøer kan hjelpe moren med å finne kjærligheten.

Den 36 år gamle eventyreren har reist verden rundt de siste årene. I bagasjen har han hatt surfebrett og kamera.

Før han startet på prosjektet hadde han mye film av moren han kunne bruke. I tillegg var de to på feire sammen i India for halvannet år siden.

- Med årene er hun blitt vant til at jeg filmer henne, og hun stusset ikke over noen av tingene jeg ba henne gjøre. Det var veldig gøy, og jeg tror vi kom nærmere hverandre i løpet av India-turen. Hun var seg selv og lekte med kameraet, forteller Alex.

Han oppfordrer alle til å spre videoen videre.

Dersom du vil komme i kontakt med Eva, kan du sende en mail til icouldbeadam@gmail.com.