Alexander (10) fant «mumie» på loftet hos bestemor

- Min avdøde far reiste til Nord-Afrika på 1950-tallet, og på denne tiden var det fortsatt mulig å kjøpe ekte mumier, sier Alexanders far.

PÅ LOFTET: Ti år gamle Alexander fant noe som ligner på en gammel mumie på loftet hos bestemor. Foto: Lutz Wolfgang Kettler / EPA
PÅ LOFTET: Ti år gamle Alexander fant noe som ligner på en gammel mumie på loftet hos bestemor. Foto: Lutz Wolfgang Kettler / EPAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ti år gamle Alexander Ketter fikk seg en uventet overraskelse da han gikk på oppdagelsesferd på loftet hos bestemor i Diepholz, nord i Tyskland.

På loftet, innerst i et hjørne fant han en rekke gamle gjenstander som fanget interessen. En en delvis tildekket trekasse fant tiåringen noe som ligner mistenkelig på en gammel mumie.

Alexander fant også en kanopisk krukke, en dødsmaske og en sarkofag med noe som ligner egyptiske tegninger.

Skal undersøkes Ketter-familien skal nå få mumien undersøkt, skriver BBC News. Far i huset, Lutz Wolfgang Kettler, har planer om å sende det mystiske funnet til arkeologieksperter ved Freien Universität i Berlin. 

- Min avdøde far reiste til Nord-Afrika på 1950-tallet, og på denne tiden var det fortsatt mulig å kjøpe ekte mumier, sier Kettler til avisa Die Kreiszeitung.

Han mener kisten ble fraktet til hjembyen med skip via Bremerhaven.

Minst 40 år Kettler forteller at mumien, som har ligget på loftet i minst 40 år, ikke luktet vondt.

Kettler, som til vanlig jobber som tannlege, sier han ikke har scannet mumien ennå, men skal få hjelp av en venn i Berlin til å undersøke den.

Kettler sier han tror gjenstandene er kopier, men at mumien kan være ekte. Faren hans døde for ti år siden, og hans kone, Alexanders bestemor, vet lite om kisten og historien bak den. Han forteller at faren aldri har snakket om kisten på loftet.

- Det er et mysterium.