OMKOM: Elias Dypaune og Alexander Sollihaug mistet torsdag livet i en tragisk trafikkulykke i Saltdal. Foto: Robert Bentsen / NTB scanpix
OMKOM: Elias Dypaune og Alexander Sollihaug mistet torsdag livet i en tragisk trafikkulykke i Saltdal. Foto: Robert Bentsen / NTB scanpixVis mer

Alexander (18) og Elias (18) døde på vei til skolen

18-åringene som døde i Saksenviktunnelen, ble minnet i Fauske kirke fredag. Samtidig advarer Statens vegvesen folk mot å oppsøke ulykkesstedet inne i tunnelen.

Fredag ble det holdt minnestund i Fauske kirke for de to som døde i trafikkulykken på E6 i Saltdal torsdag morgen.

Det var Alexander Sollihaug og Elias Dypaune som mistet livet. Begge de to 18-åringene var elever ved Saltdal videregående skole og skulle være russ til våren.

Ulykken skjedde da de to var på vei til skolen torsdag morgen og kolliderte med et vogntog inne i den 1.148 meter lange tunnelen.

- Ikke stopp i tunnelen

Statens vegvesen har gått ut med en advarsel etter ulykken, melder Avisa Nordland.

- Vi har stor forståelse for at de etterlatte og sørgende har behov for å møtes i sorgen og at de ønsker å markere sitt tap ved ulykkesstedet, men vi ønsker ikke at flere skal stoppe på eget initiativ inne i tunnelen, av sikkerhetsmessige grunner, uttaler avdelingsdirektør Kjell Skjerve i Statens vegvesen.

Han minner om at det er forbundet med stor risiko å oppholde seg inne i en tunnel.

Etterforskningen pågår

Mandag skal elever og ansatte fra Saltdal videregående skole få anledning til å besøke ulykkesstedet inne i Saksenviktunnelen. Politiet skal stoppe trafikken slik at de får mulighet til å legge ned blomster og tenne lys, skriver Saltenposten.

Politiet i Nordland opplyser fredag at de er i gang med etterforskningen av dødsulykken. Ifølge politiet tyder foreløpige undersøkelser på at det var personbilen som kom over i motgående kjørefelt før frontkollisjonen. Politiet kjenner imidlertid ikke årsaken til at bilen skiftet felt inne i tunnelen.

Spor på stedet indikerer at vogntogsjåføren forsøkte å gjøre en unnamanøver, opplyser Nordland politidistrikt.