Alexander (24) må reise fra Norge. Mor og bror får bli

- Dette er en spesiell sak, sier advokaten. 

MÅ DRA: Alexander Prue (24) reiser til USA på torsdag, etter å ha fått avslag på søknad om familiegjenforening i Norge. Her sammen med mor Tove Prue. Foto: Privat
MÅ DRA: Alexander Prue (24) reiser til USA på torsdag, etter å ha fått avslag på søknad om familiegjenforening i Norge. Her sammen med mor Tove Prue. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter planen skulle 24 år gamle Alexander Prue returnere til USA på mandag, etter å ha fått avslag på søknad om familieinnvandring til Norge.

Returreisen er imidlertid utsatt til i dag, fordi flyet ble innstilt på grunn av snøværet som har herjet østkysten i USA.

Det opprinnelige vedtaket har blitt påklaget, men 1. februar fattet Utlendingsnemnda (UNE) endeling vedtak: 24-åringen måtte forlate landet. Saken er tidligere blitt omtalt av Tidens Krav.

Statsborgerskap i USA

Alexander Prue kom til Norge sammen med moren Tove Bente Gjengstø Prue og broren Jonathan Prue (33) i 2015. I mai 2014 hadde alle tre søkt om oppholdstillatelse fra det norske generalkonsulatet i New York. De fikk beskjed om at de kunne reise til Norge og vente på svar på søknadene der.

I september 2016 fikk Alexander Prue avslag på søknaden, mens Tove Prue og Jonathan Prue fikk godkjent sine søknader.

Mor Tove Prue ble født i Norge, men flyttet til USA da hun var 19 år gammel. Der fikk hun oppholdstillatelse og hun giftet seg i 1982 med en amerikansk mann.

I 1983 ble Jonathan Prue født. Da hadde moren fortsatt norsk statsborgerskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer