«Alexander kommer aldri tilbake på skolen»

Norskbritiske Alexander Bjorøy (11) reiste alene på katastrofeflyet og skulle ringe mor og far i Brasil med mobilen sin når han landet i Paris. Telefonen kom ikke.

GIKK PÅ DENNE SKOLEN: Den norsk-britiske 11-åringen har vært elev på Clifton College Preparatory School i Bristol siden januar i år. Foto: SCANPIX
GIKK PÅ DENNE SKOLEN: Den norsk-britiske 11-åringen har vært elev på Clifton College Preparatory School i Bristol siden januar i år. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Mens noen pårørende i går klamret seg til håpet om at ikke alle på Flight AF447 er døde, valgte den britiske internatskolen Clifton College Preparatory School i Bristol å fortelle sine elever om noe som det knapt er mulig for verken barn eller voksne å ta inn over seg:

Den 11 år gamle eleven Alexander var om bord, og er trolig omkommet sammen med seks andre barn og ytterligere 221 personer.

11-åringen har ifølge Utenriksdepartementet norsk statsborgerskap, men har også britisk pass, noe som var årsaken til at han først ble regnet som brite på passasjerlistene. Gutten reiste uten foreldrene fra Rio de Janeiro, og skulle tilbake på skolen denne uka etter en ukes ferie.- Han var mitt eneste barnebarn. Vi kommer til å savne ham alle sammen, sier bestefar William Dougill (80), som selv er bosatt i Storbritannia, til BBC.

Han beskriver barnebarnet som «vidunderlig».

- Vi håper ennå på et mirakel. Vi gir ikke opp håpet før vi vet hva som har skjedd med ham, sier bestemoren Joyce til avisa Evening Standard.

- Elevene gråtForeldretillitsvalgt Alison Streatfield-James på 11-åringens skole fikk føle barnas reaksjoner på nært hold i går. - Alle er ekstremt sjokkert over at Alexander aldri igjen kommer på skolen. Han var populær og veldig godt likt, forteller Alison Streatfield-James til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer