Alexander samlet godteri på Halloween: - Fikk hundemat i twistpapiret

- Det finnes bedre måter å si nei til barn.

VOFF:  Det tilhører skapninger som sier voff å spise hundekjeks. Likevel fant beboere på Hamna i Tromsø det for godt i gi dette til Alexander (11) under Helloween. Foto: privat
VOFF: Det tilhører skapninger som sier voff å spise hundekjeks. Likevel fant beboere på Hamna i Tromsø det for godt i gi dette til Alexander (11) under Helloween. Foto: privatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi var ute og ringte på, og da jeg kom hjem så oppdaget jeg at det var hundemat i Twist-papiret. 

Slik oppsummerer Alexander Figenchau (11) overfor Nordlys det som skjedde fredag i bydelen Hamna i Tromsø. Alexander hadde tradisjonen tro gått fra dør til dør, slik barn gjør på Halloween, for å samle godteri. Men det var altså ikke bare snop å finne i bøtta da han kom hjem. 

Tok det med et smil «Knask eller knep»-runden hadde altså ikke bare gått etter planen. Til Dagbladet forteller stefar Runar Lind at han ikke synes noe om det som har skjedd. Han kaller det hele «patetisk». 

- Alexander kommer hjem og er blid og fornøyd, og setter seg foran TV'n med godteriet. Etter en stund kommer han og forteller at han har funnet hundekjeks. Alexander tok det med et smil, men syntes det hele likevel var litt ekkelt, forteller Lind. 

Familien har selv hatt hund og hadde derfor ikke problemer med å kjenne igjen det noe spesielle godteriet Alexander hadde fått. Ifølge Lind hadde også flere i Alexanders klasse oppdaget hundekjeks i godteriet.  

- Bør heller skru av lysene Familien la fredag kveld ut bilder av hundekjeksen på Facebook, og reaksjonene var mange blant venner og bekjente som syntes det hele var hårreisende.

Lind synes det er trist dersom noen ønsker å ødelegge for gleden barn har av Halloween. 

- Vi vet jo at det ikke er alle som setter like mye pris på tradisjonen med barn som samler godteri på Halloween. Om det er derfor eller om det bare er en spøk, er ikke lett å si. Men dersom folk ikke liker å få barn på døra finnes det andre møter å signalisere dette på, som for eksempel å skru av lysene på yttersida, påpeker Lind.