MILLIARD-SLAGSMÅL: Deutsche Bank har i en årrekke kjempet for å inndrive sine krav mot den norske milliardæren Alexander Vik (bildet) og selskapet Sebastian Holdings, etter å ha vunnet i retten i London i 2013. Foto: Keith Hammett
MILLIARD-SLAGSMÅL: Deutsche Bank har i en årrekke kjempet for å inndrive sine krav mot den norske milliardæren Alexander Vik (bildet) og selskapet Sebastian Holdings, etter å ha vunnet i retten i London i 2013. Foto: Keith HammettVis mer

Alexander Viks far vant mot Deutsche Bank i Borgarting

Alexander Viks far vant mot Deutsche Bank - bankens pant i IT-selskapet Confirmit oppheves

Retten opphever Deutsche Banks pant i aksjer i det norske IT-firmaet Confirmit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Milliardæren Alexander Viks (62) far Erik Martin Vik (90) har nå vunnet i en ankesak for Borgarting lagmannsrett.

Kjennelsen opphever Deutsche Banks utleggspant i aksjene i det norske it-firmaet Confirmit, som banken tok for å dekke sine krav mot den norske milliardæren.

Kjennelsen pålegger også banken å betale Viks sakskostnader på til sammen drøyt 3,4 millioner kroner i Oslo byfogdembete og i Borgarting lagmannsrett.

Monaco-bosatt

Den internasjonale storbanken har i en årrekke kjempet for å inndrive sine krav mot Alexander Vik og selskapet Sebastian Holdings.

Kravet er på omkring 300 millioner dollar, etter Vik-selskapets katastrofale valutahandler i 2008. I en rettssak i London i 2013 ble selskapet dømt til å dekke bankens tap.

« Utleggspantet besluttet av Namsfogden i Oslo 31. mai 2016 i aksjer i Confirmit AS (...) oppheves», heter det i kjennelsen i ankesaken som nå er klar, etter at Erik Martin Vik tapte i første runde i Oslo byfogdembete i desember i fjor.

Saken begynte med at banken i fjor vår fikk arrest og senere tok utlegg i aksjene i it-firmaet Confirmit as. Dette bestred Erik Martin Vik i Oslo byfogdembete.

Alexander Viks far Erik Martin Vik, som i likhet med milliardæren selv er bosatt i Monaco, sto som eier av aksjene etter at eierskapet ble flyttet til ham høsten 2015. Oslo byfogdembete mente likevel at Sebastian Holdings var den reelle eieren av aksjene og ga banken rett til å ta utleggspant.

Nå har Borgarting lagmannsrett kommet til motsatt resultat.