Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alexandra (22) knivdrept i flyktningbolig: Enslig mindreårig asylsøker tiltales

Stukket tre ganger med kniv under vanlig morgenrutine.

DREPT: Alexandra Mezher ble drept på jobb. I dag tiltales en ung mann som bodde i boligen for enslige mindreårige asylsøkere. Foto: Privat
DREPT: Alexandra Mezher ble drept på jobb. I dag tiltales en ung mann som bodde i boligen for enslige mindreårige asylsøkere. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 25. januar i år skulle 22 år gamle Alexandra Mezher gjøre de vanlige morgenrutinene i boligen for enslige mindreårige asylsøkere i Mölndal utenfor Göteborg.

Hun hadde bare jobbet på institusjonen noen måneder, og var alene på jobb denne morgenen.

Hun befant seg på kjøkkenet i boligen da hun plutselig ble angrepet. Hun ble påført tre knivstikk. Ett i ryggen, ett i hånda og ett i låret. Det kostet henne livet.

I dag blir en av beboerne på hjemmet tiltalt for drap, i tillegg til drapsforsøk på en av de andre beboerne som forsøkte å redde Alexandra Mezher.

Kom plutselig Politiet har hatt flere vitner i tillegg til tekniske bevis i etterforskningen av saken. Aktoratet mener angrepet skjedde uprovosert og plutselig.

- Det skal ikke ha vært noen konflikt. Som vi forstår har det vært helt ordinære morgenrutiner, sier aktor i saken Linda Wiking til Expressen.

En av de andre beboerne skal ha forsøkt å redde henne. Da skal den tiltalte også ha angrepet ham med kniven.

- Han griper inn og blir utsatt for vold. Han blir knivstukket i bukselinningen, men ble selv ikke skadd, sier hun.

Pressetalsmann i politiet, Crister Fuxborg, sa til Dagbladet i januar at tiltalte skal ha blitt holdt fast av to andre beboere i boligen da politiet kom til stedet.

- De overmannet tiltalte og holdt ham til politiet kom, sier aktor Wiking.

Tviler på alder Ifølge Sveriges Radio ble den unge tiltale pågrepet samme dag og siktet tre dager seinere. Siden januar har politiet etterforsket drapssaken, og blant annet jobbet med å stadfeste alder på den tiltalte.

Expressen skriver at alderen til den unge mannen fortsatt er uklar. Han er registrert i folkeregisteret som 15 år, på bakgrunn av opplysningene han selv har gitt da han ankom Sverige. Sosialtjenesten i kommunen der han er registrert opplyser at han kom som enslig mindreårig flyktning til Sverige sommeren 2015.

Aktor i saken, Linda Wiking, sier imidlertid til avisa at hun oppfatter den tiltalte som over 18 år. Han har også blitt undersøkt av Migrasjonsverket - som konkluderte med at tiltalte var over 18 år. Aktoren ber om at tiltalte blir utvist fra Sverige, og vedtak om at han ikke får komme tilbake.

- Sinnslidelse Aftonbladet skriver at den foreløpige psykiatriske undersøkelsen av tiltalte viser at det finnes mistanke om at han led av en alvorlig sinnslidelse på gjerningstidspunktet, og at han fortsatt kan lide av dette.

Avisa skriver at den unge mannen trolig vil gjennomgå en omfattende rettspsykiatrisk undersøkelse for å fastslå hvorvidt han er tilregnelig og kan dømmes til fengsel.

Mannens forsvarer Claes Kennedy forteller til Expressen at tiltalte har store psykiske problemer.

- Han kan ikke ta stilling til skyldspørsmålet. Så ille er det. Han kan verken erkjenne eller nekte straffskyld med tanke på hans helsetilstand, sier Kennedy.

Også i uttalelser fra svenske sosialtjenester, heter det at tiltalte hadde psykiske problemer.

- Et godt menneske Alexandra Mezhers mor forteller til Aftonbladet familien håper å få svar på sine spørsmål og at den ansvarlige får sin straff.

- Hun var et godt og hjelpsomt menneske. Hun var fantastisk, og fikk ikke levd livet fullt ut, sier mora.KNIVSTUKKET: Dette er boligen der 22-åringen ble knivstukket. Foto: Roger Lundsten / Aftonbladet / NTB scanpix
KNIVSTUKKET: Dette er boligen der 22-åringen ble knivstukket. Foto: Roger Lundsten / Aftonbladet / NTB scanpix Vis mer
OPPRIVENDE: Sveriges statsminister Stefan Löfven holdt pressekonferanse og besøkte institusjonen etter drapet. Han sa da flere var bekymret etter hendelsen. Foto: Roger Lundsten/ Aftonbladet / NTB Scanpix
OPPRIVENDE: Sveriges statsminister Stefan Löfven holdt pressekonferanse og besøkte institusjonen etter drapet. Han sa da flere var bekymret etter hendelsen. Foto: Roger Lundsten/ Aftonbladet / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!