Alexandra, Charlotte, Diana - eller er britene klar for en ny Victoria-tid?

Briter tror på ny prinsesse.

HAR RIGGET SEG TIL: Britisk og internasjonal media har merket av egne plasser foran døren utenfor St. Mary-hospitalet. Foto: Reuters/Neil Hall/NTB Scanpix
HAR RIGGET SEG TIL: Britisk og internasjonal media har merket av egne plasser foran døren utenfor St. Mary-hospitalet. Foto: Reuters/Neil Hall/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Offisielt kjenner ikke William og Kate kjønnet på babyen som er ventet hvert øyeblikk. Men saken er grei, ifølge togpassasjerene NTB møter ved St. Pancras-stasjonen i hjertet av London.

- Enigheten synes stor om at det vil bli ei jente. Og da har jeg en fornemmelse av at navnet blir Victoria, sier landskapsarkitekten David Williams.

- Det lyder bra, istemmer markedsanalytikeren Sue Downs.

- La oss bare håpe at det ligger an til en bedre Victoria-tid enn den forrige.

Lovendring Tim Ewart, erfaren hoffreporter i fjernsynskanalen ITV, mener det er to grunner til at mange briter tror på en ny prinsesse. Den ene er at Kate selv skal ha hintet i den retning under et våroppdrag, enda Ewart avviser det.

- Hun ble feilsitert. Hun sa det aldri sånn. Ingenting tyder på at de har funnet ut kjønnet, understreker han.

Den andre grunnen er lovendringen som innebærer at barnet vil bli direkte tronarving også om det blir en datter.

- Det eneste som er sikkert, er at når de velger navnet, velger de for en framtidig monark. Det vil sannsynligvis utelukke noen av de mer aparte alternativene, kommenterer Ewart.

Tvilsomme odds Bookmakerne holder en knapp på Alexandra og Charlotte, men aksepterer veddemål på både Waynetta og Chardonnay. Andre høydepunkter i magasinet The Weeks oversikt inkluderer Elvis og Hashtag, som begge gir odds på 500-1.

Ekspertisen har sterkere forventninger til tradvariantene.

- Victoria er nevnt. Catherine, etter mora, er en annen opplagt kandidat. For øvrig er Diana lansert som mulig mellomnavn, påpeker Ewart.

- Hvis det blir gutt, er George, Edward og Charles nærliggende. Det hører imidlertid med at enhver konge eller dronning, når stunden kommer, står fritt til å velge hva de vil kalles.

Tidlig ute? Det knytter seg òg spenning til fødselstidspunktet, ikke minst da slottet har rykte på seg for å slumse bevisst med termindatoer. Selv om William ble varslet 1. juli 1982, ankom han ti dager tidligere.

For sikkerhets skyld rigget internasjonal mediene opp arbeidsstasjonene sine utenfor St. Mary-hospitalet denne uka.

- Interessen er enorm. Kongehuset er på en bølge. Det så vi under prinsebryllupet i 2011, og igjen under diamantjubileet i fjor, påpeker Ewart.

- Denne gangen blir det nødvendigvis ingen prosesjon gjennom gatene. Skjønt, det er helt tydelig at Kate og William er usedvanlig populære.

Spekulativt Spekulasjonene går iallfall høyt under St. Pancras-spiret, på ymse grunnlag.

- Magefølelsen forteller meg at det blir en prinsesse, sier australieren Deborah Williams.

Business-sekretæren Lena Obiorah sier seg enig.

- Det blir ei jente - Emily.

- Hvorfor tror du det?

- Fordi William ser ut som om han kommer til å produsere ei jente.

(NTB)