Alexandria (28) er Demokratenes nye stjerneskudd

Alexandria Ocasio-Cortez (28) er på «alles» lepper.

STJERNE: Alexandria Ocasio-Cortez (28) har siden hun vant Demokratenes nominasjonsvalg i New Yorks 14. distrikt reist USA rundt for å drive valgkamp. I november er det mellomvalg. Foto: NTB Scanpix
STJERNE: Alexandria Ocasio-Cortez (28) har siden hun vant Demokratenes nominasjonsvalg i New Yorks 14. distrikt reist USA rundt for å drive valgkamp. I november er det mellomvalg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hun er entusiastisk, attraktiv, hun har en økonomigrad fra Boston University, og hun er ikke beskjeden når det kommer til sine sosialistiske synspunkter.

Slik beskrives Demokratenes nye yndling Alexandria Ocasio-Cortez i en kommentar i CBS News.

Selv om hun bare er 28 år gammel, har hun allerede kommet lenger enn de fleste på hennes alder. Ocasio-Cortez, som er Bernie Sanders-tilhenger, vant i slutten av juni Demokratenes nominasjonsvalg i New Yorks 14. distrikt. Det kom som en overraskelse for mange.

Det betyr at 28-åringen blir partiets kandidat til setet i Representantenes hus i mellomvalget i november.

- Inspirerende

Alexandria Ocasio-Cortez, som er vokst opp i The Bronx i New York, har siden hun vant nominasjonsvalget valfartet USA rundt for å drive valgkamp. Blant annet var hun og Bernie Sanders i Kansas City i midten av juli, som tradisjonelt har hatt mange republikanske velgere.

Målet hennes er at hun en dag får et sete i Kongressen, for å «skape et Amerika som jobber for alle, ikke for noen få rike», som hun skriver på sine nettsider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer