Alf (28) har tre barn og har bodd i bilen i fem år

Alf Christar Michelsen (28) sliter med å skaffe seg bolig.

SOVER I BILEN: Alf Christar Michelsen i Bergen har ikke råd til å sove andre steder enn i sin gamle personbil. Foto: Leif Stang / Dagbladet
SOVER I BILEN: Alf Christar Michelsen i Bergen har ikke råd til å sove andre steder enn i sin gamle personbil. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): - Jeg har ikke penger til å bo noe annet sted. Fra 2007 og fram til nå har jeg fått en tidsbegrenset uføretrygd. Etter skatt og barnebidrag har jeg sju tusen kroner igjen å leve av. Det går med til mat, bensin og vedlikehold av bilen. Nå har jeg endelig blitt godkjent som ufør. Da vil jeg kanskje sitte igjen med rundt 10 000 kroner i måneden, sier Alf Christar Michelsen til Dagbladet.

Tidligere denne uka sto han fram med sin historie i Bergensavisen (BA).

Tre barn - Jeg har tre barn og trenger et sted hvor jeg kan være sammen med dem. Hensikten med å fortellemin historie i media har vært å vekke de som sitter med nøkkelen til å hjelpe meg, altså de med ansvar i hjemkommunen min Fjell. I tillegg ønsker jeg å fronte problemet for mange andre. Jeg kjenner flere som bor i garasjer og trappeoppganger, sier Alf Christar Michelsen.

Dagbladet møter han på en parkeringsplass sør for Bergen sentrum. Han har blandet seg en kopp kaffe med vann fra en vannkoker. I baksetet ligger dyne og pute. I forsetet ligger noen regninger han ikke klarer å betale, og medisiner. Han oppsøker offentlige toaletter for å gjøre det nødvendige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer