Nav-krav om barnebidrag på 23600 per måned

Alf (57) pålagt gigantisk barnebidrag

Nav krever Alf Friisø (57) for etterbetaling av barnebidrag på 23 600 kroner per måned - for en periode da sønnen ifølge en dom ble holdt ulovlig i Nicaragua.

- KORRUPT: - Norge har inngått en avtale med et av de mest korrupte landene i verden, med et av verdens mest korrupte rettsvesener, sier Alf Friisø. I 2014 påla en domstol i Nicaragua ham barnebidrag på minst 2000 dollar i måneden. Nå har Nav krevd ham for 141 600 kroner basert på denne dommen, fordi begge land er med i Haag-konvensjonen om barnebidrag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- KORRUPT: - Norge har inngått en avtale med et av de mest korrupte landene i verden, med et av verdens mest korrupte rettsvesener, sier Alf Friisø. I 2014 påla en domstol i Nicaragua ham barnebidrag på minst 2000 dollar i måneden. Nå har Nav krevd ham for 141 600 kroner basert på denne dommen, fordi begge land er med i Haag-konvensjonen om barnebidrag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Diplomaten Alf Friisø, nylig hjemvendt fra tjeneste i Sør-Afrika, er opprørt da Dagbladet treffer ham foran Stortinget.

Han har fått krav fra Nav om etterbetaling av barnebidrag.

Bidraget gjelder en seksmånedersperiode i 2015 da ekskona var etterlyst via Interpol for å ha bortført sønnen til Nicaragua.

- Det er helt urimelig, sier Friisø. Han er ikke imot å betale bidrag, også i denne perioden, men synes beløpet er altfor høyt.

Har klaget

Friisø har derfor klaget på pålegget om å betale 23 600 kroner per måned, til sammen 141 000 kroner.

Beløpet kan være norsk «rekord»: Mens Nav mangler oversikt over dette, sier Christian Jessen i interesseorganisasjonen MannsForum at han aldri har hørt om et så høyt bidrag.

Ekskona oppgir å ha fullmakt til å representere sønnen, og avviser å på noen måte bidra med informasjon til Dagbladets artikkel. Sønnen har ikke besvart Dagbladets spørsmål.

Korrupsjonsindeks: 159. plass

Bakgrunnen for Navs avgjørelse er at Nicaragua i fjor ble medlem i Haag-konvensjonen om barnebidrag, hvor også Norge er med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer