Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alf har 30000 gifteklare kvinner

ARENDAL (Dagbladet): Russiske kvinner i tusenvis skriver til Alf Løining etter at avisa Komsomolskaya Pravda skrev om hans International Marriage Camp i Setesdal i fjor sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til å matche disse har Løining 30 norske ungkarer i registeret, som i alt er på 30000 kvinner.

Vestlendinger er de ivrigste, sørlendinger og finnmarkinger holder seg unna.

- Jeg skjønner ikke hva det er med norske ungkarer. Uten å rødme kan jeg si at Pol-Nor er det byrået på den vestlige halvkule der menn kan gjøre det største varpet, sier Alf Løining.

Campen, som norske medier og politikere stilte seg til dels lattermildt skeptiske til, blir tatt på blodig alvor i Russland. Øyensynlig også av de russiske journalistene. I hvert fall oppga de Løinings navn og adresse i artikkelen.

Brevregn

Det førte til at postmannen i Færvik på Tromøy i Arendal bar seg skakk. Hos Løining er brevene stablet i sekker og kurver.

- Det smalt med én gang. På faks, telefon - og så regnet brevene inn. I høst fikk jeg 6000 brev. Jeg kan skaffe koner til alle ungkarer i Norge uten problemer, gliser Alf Løining.
Faktisk er en del av brevene skrevet på norsk, men de fleste er på engelsk. Selv om grammatikken og ordvalget ofte er uortodokst, er det klart at dette er damer som mener alvor.

Økonomien begrenser. Løining tar 300 kroner for bilde og adresse til 100 damer i passende alder. Blir resultatet ekteskap innen seks år, må brudgommen betale 2500 kroner til. Damene betaler ikke.

I fjor betalte Løining billetten til kvinnene som kom til campen. Resultatet var tap - bare ett ekteskap ble inngått mens to til skal gifte seg nå, hevder Alf Løining.

- Uten unntak er damene fra Murmansk, sier Irina Løining.

Håper på prinsen

Fødselslegen og farmasøyten fra Murmansk har vært i Norge i sju måneder. Nå registrerer hun russiske medsøstre i databasen. Irina (40), som selv har vært skilt, er representativ for de håpefulle.

I brevene vi sjekket hos Løining var fellestrekkene at damene er skilt, middelaldrende, høyt utdannet, men arbeider ofte i andre yrker enn de er utdannet for. Mange har ett barn.

Drømmen er å finne en snill, intelligent mann, gjerne med høyere utdannelse og absolutt økonomisk solid og uavhengig.

- De blir temmelig skuffet, da, når de møter ungkarer som aldri har klart å skaffe seg norsk dame av åpenbare grunner?

- Det er ikke mytene om de evige ungkarene på bygdene vi snakker om. Det er først og fremst skilte menn i norske småbyer som har noe å hente her, mener Løining.
- Hva i all verden får russiske kvinner til å skrive til Alf Løining?

- Norge er ikke Tyrkia eller Afrika. Russiske kvinner vet at Norge er et godt land å bo i - og at den eneste måten å komme hit på er å gifte seg. I Russland er forholdene håpløse. Kvinnene vil ha et normalt familieliv. Og så går jungeltelegrafen kvinnene imellom, sier Irina.

HAUGEVIS AV DAMER: 6000 brev raste ned i postkassa til Alf og Irina Løining etter avisoppslaget.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media