Alf Inges lurer på hvem som vil jage familien fra bygda

TROMSØ: Bikuber for 200.000 kroner ble brent og smadret. Deretter ble det dyttet en lapp under døra til familien: «Flytt fra bygda.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Noen vil oss vondt, men hvem, vet jeg ikke. Hadde bare den eller de som vil jage oss vekk vært modige nok til å komme og si det, sier Alf Inge Danielsen. Han og familien er rystet over hærverket og truslene de er utsatt for.

- Jeg trodde ikke noe så uhyggelig var mulig i et lite bygdesamfunn, sier han.

Taper inntekt

Etter ti år i byen har han flyttet hjem til den vesle bygda Bakkeby i Balsfjord, der han har kjøpt en gård for å livnære seg som birøkter og småbruker.

Det er noen som åpenbart ikke setter pris på familiens tilstedeværelse: Sist onsdag var Alf Inge på heimevernsøvelse. Kona Monica var i Tromsø, ungene på skolen.

I løpet av dagen gikk en eller flere personer løs på nesten 50 bikube r. Noen var satt fyr på, andre var veltet og ødelagt.

- Synet som møtte oss var forferdelig. Honningen brukes til produksjon av hårvaskmiddel og hudkrem. Hele neste års inntekt er tapt, sier Danielsen til Dagbladet. Nylig sluttet han i annet fast arbeid for å satse for fullt på honningproduksjon. Nå er framtida usikker.

- Legg ned

Ifølge politiet har den eller de som utførte udåden vært i livsfare. Inne i hver bikube befant det seg nesten 75000 bier. Sannsynligvis har gjerningsmannen brukt verneutstyr.

- Dersom politiet ikke finner dem som står bak, kommer jeg ikke til å bygge opp anlegget igjen. Det tør jeg ikke, sier Danielsen.

Han har anmeldt forholdet - både ødeleggelsene og de uhyggelige truslene familien er blitt utsatt for.

Det første trusselbrevet fant han i postkassa: «Fjern bikubene - ellers gjør vi det.» Deretter et brev til: «Legg ned.»

- Det verste var likevel lappene som ble etterlatt på trappa vår etter selve hærverket. Det har gjort sterkt inntrykk på barna, sier Danielsen.

«Dere er neste» og «Flytt fra bygda», var budskapet.

Ingen spor

- Vi ser alvorlig på forholdet, men foreløpig har vi ingen spor å gå etter. Vi er derfor svært interesserte i tips, sier lensmannsbetjent Geir Lofthus ved Balsfjord lensmannskontor.

BYGDEDYRET LEVER: Ved hjelp av hærverk og grove trusler forsøker noen å jage Alf Inge Danielsen og hans familie fra hjembygda hans.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer