Badedødsfallet:

Alf Johan (51) døde da han badet. Sjokkert familie vil ha svar

Færder kommune siktes etter en pleietrengende mann på sykehus døde av å ha blitt badet i for varmt vann. - Familien legger til grunn at saken undersøkes grundig, sier bistandsadvokat.

DØDE: Alf Johan Halvorsen døde av brannskader etter at han var blitt badet av helsepersonell i omsorgsbolig. Foto: Privat
DØDE: Alf Johan Halvorsen døde av brannskader etter at han var blitt badet av helsepersonell i omsorgsbolig. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Færder kommune på Nøtterøy i Vestfold siktes for brudd på helsepersonelloven etter et badedødsfall i Oserødmyra bofellesskap. Det meldte politiet i en pressemelding torsdag.

Det var Alf Johan Halvorsen (51) som døde som følge av hendelsen søndag 24. februar. Han ble badet i for varmt vann og døde fire dager seinere av brannskader.

- Familien har mange spørsmål

Bistandsadvokat Christian Lundin viser til siktelsen av Færder kommune og understreker at familien vil ha svar på hvordan noe slikt kunne skje.

- De er selvsagt er sjokkert over dette, og legger til grunn at både politiet og fylkesmannen undersøker saken grundig, uttaler Lundin overfor Dagbladet.

I den foreløpige rettsmedisinske undersøkelsen, antas det at mannen døde av brannskader.

- De har fortsatt problemer med å ta det innover seg, og er opptatt av at man gransker saken både i forhold til kommunen og i forhold pleier som har begått behandlingen, sier bistandsadvokaten.

Han forklarer at det handler om rutiner eller eventuelt mangel på rutiner som omsorgsboligen har hatt da hendelsen inntraff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer