Alf Rognly: - Så bussen bli tatt av vinden

Alf Rognly hørte fallvinden komme ned den bratte fjellsiden, snudde seg og ble vitne til at bussen ble tatt av vinden og feid av veibanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har bodd her i hele mitt liv, så jeg kjenner fallvinden - de voldsomme vindkastene. Derfor snudde jeg meg og så opp mot veien. Der så jeg bussen gå ut av veien og veltet over ende, sier Rognly til NTB.

Han var like ved ulykkesstedet ved riksvei 91 på Kjønnberg i Lyngen for å mate sauene da ulykken skjedde rett etter klokken 16.

Passasjerer i sjokk

- Min første tanke var hvordan det gikk med passasjerene. Jeg sprang til den veltede bussen, hjalp sjåføren med å knuse frontruta for å få folk ut. Flere gråt, og virket som om de var i sjokk, forteller Rognly.

De åtte passasjerene som var skadd ble først plassert i biler som kom til stedet. Nærmeste nabo Aslaug Hansen tok inn både skadde og sjokkerte medpassasjerer i sitt hjem på Kjønnberg.

- De to mest skadde lå på båre utenfor oss mens de ventet på ambulanse. Folk så ut til å ta ulykken med ro, men mange var vel i sjokk, forteller Aslaug Hansen til NTB.

Forsinket

Hun så bussen før den blåste av veien, men ikke hva som skjedde.

- Jeg la merke til at han var nærmere ett kvarter etter ruta. Men tenkte ikke noe spesielt over det før jeg skimtet baklysene på skrå utenfor veibanen. Vinden var «hundsterk» da ulykken skjedde, sier hun.

Aslaug Hansen tror at 37 av de 39 passasjerene ble tatt inn i hennes hjem. En av de skadde passasjerene fortalte til henne at hun syntes bussen hadde kjørt hardt før ulykken.

Øyenvitnet Alf Rognly forteller til NTB at han ikke har inntrykk av at farten var stor.

- Bussen sto nesten stille da den veltet på siden. Det var speilglatt og hard is på veien. I veibanen var det ikke spor, sier han.

Ved 21.30-tiden torsdag ble bussen dratt opp fra grøfta av en bergingsbil. NTB kunne ved selvsyn se at den ikke var utstyrt med kjettinger.

(NTB)