- BRØT IKKE LOVEN: Sier Magnus S. Rønningen etter Alfas oppslag om Stina Brendemo Hagen. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
- BRØT IKKE LOVEN: Sier Magnus S. Rønningen etter Alfas oppslag om Stina Brendemo Hagen. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

- Alfa har ikke brutt loven i Stina-saken

Sier redaktør Magnus S. Rønningen etter oppslag om kokaindømte Stinas flukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stinas advokat Jesus Antezana sier i dagens Dagbladet at han har bevis for at Alfas journalist Jonas Forsang tok aktivt del i Stina Brendemo Hagens flukt. Hun ble hentet ut av en gruppe leiesoldater, i en operasjon som ifølge Alfa kostet nesten to millioner kroner.

Etter advokatens uttalelser om et lydbånd som impliserer Alfa-reporter Forsang, går redaktør Magnus S. Rønningen ut med en uttalelse til Dagbladet:

- Jeg viser til de siste dagers omtale av Alfa, journalist Jonas Forsang og undertegnede som er sjefredaktør i Alfa, i norske medier. Alfa har ikke brutt loven i forbindelse med den såkalte Stina-saken, sier Rønningen.

- Vi står på trygg juridisk og menneskelig grunn i forbindelse med reportasjen om Stinas flukt som er på trykk i kommende Alfa. Vi ber om respekt og forståelse for at vi, av hensyn til Stina og kildevernet, ikke kan gå i detaljer utover dette.

Vil ikke svare - Mener du norsk eller boliviansk lov?

- Jeg mener både norsk og boliviansk lov.

Dagbladet har ikke skrevet at Alfa har brutt loven. Rønningen har ikke besvart gjentatte spørsmål om hvorvidt Alfa har finansiert eller planlagt Stinas flukt, eller betalt hennes kausjon på over 300 000 kroner.

Urolige Advokat Antezana er nå fengslet av boliviansk politi. Noen dager før arrestasjonen gjorde han det overfor Dagbladet klart at han aktet å legge fram lydopptaket som skal implisere Forsang i retten.

Boliviansk påtalemyndighet sier de er urolige over flukten.

- Flukten uroer meg. Hun kunne helt lovlig ha reist til Norge. Om norske myndigheter hadde spurt om hun kunne sone i Norge, hadde det ikke vært noe problem for oss. Det eneste ville vært at hun hadde mistet ankemuligheten sin, sier statsadvokat Camilo Medina.

RØMTE: Stina Brendemo Hagens flukt er blitt en stor reportasje og forsideoppslag i mannebladet Alfa. Hun ble befridd av leiesoldater. Foto: Henning Lillegård  / Dagbladet
RØMTE: Stina Brendemo Hagens flukt er blitt en stor reportasje og forsideoppslag i mannebladet Alfa. Hun ble befridd av leiesoldater. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer