Alfa-kvinne går amok!

Hardtslående redaktør slo ned mannen, fikk oppslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var historien alle hennes konkurrenter hadde drømt om. Tidlig en morgen før helga tikket den inn: En kvinne var arrestert av London-politiet etter å ha kløyvd leppa på ektemannen. En av dem hadde selv ringt politiets nødtelefon. Kvinnen viste seg å være den unge sjefredaktøren i supertabloiden The Sun, Rebekah Wade (37), og mannen var TV-stjernen, Ross Kemp, kjent som en tøffing i den populære såpeserien, «Østkantfolk».Det var for godt til å være sant. Tenkte kollegene i The Guardian, The Independent og The Times, seriøse aviser som ellers ikke ville tatt i en slik historie med ildtang. Men i dagene som fulgte mesket de seg i pikante detaljer fra redaktørens heftige ekteskapskrangel, og det var nok å ta av: Kvelden hadde begynt hos The Sun-eier Rupert Murdochs datter, Elisabeth, før paret hadde svingt innom avskjedsfesten for Tony Blairs skandaliserte innenriksminister, David Blunkett, som hadde gått av samme dag. På toppen av det hele var sjefen selv ventet til byen dagen etter. Murdoch hadde bedt Wade om et godt oppslag når han landet. Det fikk han, men ikke i egen avis.

Reportere som vanligvis skriver saklig og nøkternt om britisk politikk, laget elleville parodier på tabloid kjendisjournalistikk med titler som konkurrerte med The Suns egne: «Alpha female runs amok!» Det var som flere år med med undertrykt banal-humor endelig fikk utløp.Rebekah Wade fikk smake sin egen medisin. Reporterne kunne til og med unnskylde seg med at hun bokstavelig talt hadde bedt om det. The Sun har ironisk nok en kampanje gående mot familievold med oppfordringen:«Expose the bastards!» Konkurrentene lot seg ikke be to ganger.

Mens en Times-reporter motvillig innrømmet at det var denne type historier som alle journalister levde for, prøvde etterhvert den seriøse pressen å tørke av seg fliret og stige opp igjen på sin høye hest. Det var ikke det at de frydet seg over Wades skjebne, eller tok lett på familievold; det var tabloidenes hang til å moralisere over andre de ville til livs. Det var dette med liv og lære.Dessuten er familievold et stort problem og kvinnelig vold mer utbredt enn man tror. Times-redaksjonen hentet frem tallene sine, intervjuet ekspertene og skrev nøkternt og saklig om dette fenomenet. Et ferskt eksempel er, øh, Rebekah Wade, og nå skal dere høre hva som skjedde.Wades basketak med tøffingen Kemp har trolig skapt mer blest om familievold enn The Suns kampanje, konkluderer The Times tørt. Men det var ikke det edle motivet bak avisas dekning. Den morsomste historien på år og dag, kniste reporteren på saken.

Og Rebekah Wade selv slapp ut av fengsel tidsnok til å rekke lunsjen for «Årets Kvinne».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer