Algeinvasjonen: Færre døde fisk enn ventet

Det er foreløpig ikke meldt om stor fiskedød etter algeinvasjonen. I dag tidlig var det færre døde fisk enn ventet i mærene i Farsund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppdrettsnæringen venter nå på resultatene fra algeprøver tatt i morges. Driftsleder Arnt Magnus Larsen ved Storøylaks oppdrettsanlegg i Farsund fant mindre død fisk enn forventet i dag

- Vi håper fortsatt at vi skal unngå stor fiskedød, sier Larsen. Verdien av fisken i Farsund og Flekkefjords-distriktet er rundt 100 millioner kroner.

- Vi har fått rapporter om at fisken oppfører seg unormalt ved oppdrettsanleggene i Farsund. Sannsynligvis er det også noe fiskedød her. Vi har i tillegg fått melding om unormal oppførsel fra et anlegg i Flekkefjord, sier regiondirektør i Fiskeridirektoratet, Birger Larsen.

Direktoratets oppsynsbåt «Munin» tok søndag morgen vannprøver i farvannet utenfor Farsund. Disse prøvene var ventet å være ferdig analysert ved 15-tiden søndag. «Munin» var i ettermiddag på vei for å ta flere vannprøver lenger vest.

I går steg konsentrasjonen av Chatonella-alger fra 200.000 til 1 million celler per liter fra formiddagen til kvelden.

- Fisken var tydelig skremt og stresset, sier Arnt Magnus Larsen. Storøylaks har 534.000 laks i mærene. I løpet av lørdagen døde 200 fisk. Fra midnatt til søndag morgen håvet nattevakten inn 284 døde laks. Det så imidlertid ut til at det døde færre fisk søndag morgen enn ved midnatt.

(NTB)