Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Algerie avviser gransking, EU beklager

ALGER (NTB-Reuters): EU-delegasjonen som har besøkt Algerie reiste temmelig tomhendt og skuffet hjem tirsdag. Et løfte om fortsatt dialog var alt de oppnådde. Samtidig som EU-delegasjonen satt i møter i Alger, gikk det av en ny bombe i hovedstaden. En person ble drept og 22 skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi hadde håpet at regjeringen i Algerie ville gå med på å invitere FNs spesialrapportører til landet, men de var ikke rede til å gjøre det. Det beklager vi, sa Storbritannias medlem av delegasjonen Derek Fatchett under den avsluttende pressekonferansen.

  Han sa at EU har bedt den algeriske regjeringen komme med forslag om hvordan Europa kan hjelpe til å motarbeide terrorismen. Algerie hevder at et nettverk av undergrunnsbevegels er i europeiske byer aktivt bidrar til terrorismen i Algerie.

  - Ballen er på deres banehalvdel, sa Fatchett. EU håper i slutten av uken å få konkrete forslag til bekjempelse av terrorismen fra Alger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!