Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Algerie: EU-ministre velkommen

PARIS (NTB-AFP): Algeries utenriksminister Ahmed Attaf sa i dag at en EU-delegasjon likevel er velkommen til Algerie, hvis delegasjonen består av ministre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gårsdagens erklæring om at det ikke vil bli holdt noe møte med embetsmenn fra EU, betyr ikke at Algerie nekter å diskutere massakrene den siste tida, sa Attaf til den franske radiostasjonen Europe 1.

  Attaf sa i går at han ikke var fornøyd med at EU sender tjenestemenn, mens motparten blir bedt om å stille med regjeringsmedlemmer.

 Han var heller ikke tilfreds med de signaler han mente å ha fått fra EU om viljen til å bekjempe terrorisme, slik algeriske myndigheter definerer det.

Betingelser

Avvisningen kom selv om EU har godtatt en rekke betingelser som algeriske myndigheter har stilt for å slippe utsendingene inn i landet.

  En talsmann for det britiske utenriksdepartementet holdt i går likevel muligheten åpen for at EU kan sende en delegasjon på ministernivå:

  - Vi vil ikke utelukke muligheten for et ministerbesøk hvis de andre i EU er enige, sa talsmannen.

 - Et slikt besøk vil i tilfelle kunne skje etter at EUs utenriksministre møtes 26. januar, la han til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!