Algerie kutter matvarepriser etter voldsom uro

Tre personer drept og rundt 400 såret de siste dagene.

GATESLAG: Opprørske ungdommer møter politiet i kamper i Constantine, i det østlige Algerie. Opptøyene har pågått i flere dager etter en økning i matvarepriser. (AP Photo)
GATESLAG: Opprørske ungdommer møter politiet i kamper i Constantine, i det østlige Algerie. Opptøyene har pågått i flere dager etter en økning i matvarepriser. (AP Photo)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptøyene som har herjet i det nordafrikanske landet siden onsdag ble utløst blant annet av økte matvarepriser. Lørdag opplyser regjeringen at den vil kutte avgifter og senke prisene på sukker og matolje med 41 prosent, melder det statlige nyhetsbyrået APS.

Avgjørelsen kommer etter et krisemøte mellom ministre i hovedstaden Alger lørdag, som ble holdt etter de verste opptøyene i landet på flere år.

- Ingenting kan kaste tvil over statens resolutte ønske om å gripe inn når det er nødvendig å verne om kjøpekreften til innbyggeren med hensyn til prisøkninger, heter det i en uttalelse fra regjeringen.

En sivilperson ble skutt i M'sila-regionen om lag 300 kilometer sørøst for Alger i et angrep på en politistasjon, men en annen person har mistet livet som følge av hodeskader i Bou Smail vest for hovedstaden.

- Jeg kan bekrefte at tre unge mennesker har mistet livet i M'sila, Tipaza og Boumerdes. Mer enn 300 politifolk er såret, mens det på den andre siden er færre enn 100 sårede, sier innenriksminister Dahou Ould Kablia.

Myndighetene i Algerie bruker olje- og gassinntekter til å subsidiere mange basisvarer. Prisene på varer som sukker, matolje og mel har de siste årene blitt fordoblet på grunn av inflasjon.

(NTB)