Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Algerie: Tusenvis protesterer mot valgfusk

Alger (NTB-AFP-Reuter): I Algeries hovedstad Alger marsjerte tusenvis av mennesker mot det de mener er omfattende valgfusk under lokalvalgene i forrige uke. Samtidig meldes de stadig om nye massakrer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ledende opposisjonspartiet Fronten for sosialistiske krefter (FFS) organiserte protestmarsjen, som også ble støttet av Den nasjonale frigjøringsfronten (FLN) og den islamske bevegelsen for samfunn og fred (MSP).

Hundrevis av opposisjonstilhengere har i flere dager samlet seg i sentrum av Algerie for å protestere mot valget, som de mener var en farse. Det er den første sivile protesten i Algerie på seks år.

Den nasjonale demokratiske samling (RND), som støtter president Liamine Zeroual, fikk de fleste stemmene under valget. Men det var ingen uavhengige observatører ved valget, og opposisjonen var raskt ute med anklager om omfattende fusk.

Hele Norges coronakart