Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Algeries hær står bak massakrer

WASHINGTON (NTB-AFP): En tidligere algerisk statsminister sier Algeries hær står bak massakrer på sivile i landet og får det til å se ut som muslimsk gerilja står bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hærens aktiviteter har til hensikt å demonisere islamistene og straffe folk som stemte på islamistene i valget, sa Abdul Hamid Brahimi til den amerikanske TV-kanalen CBS i går.

 Brahimi gikk av som statsminister i Algerie for ti år siden.

- Umulig

Sittende statsminister Ahmed Ouyahia benekter at regjeringen hevner seg på befolkningen som støttet islamistene i valget i 1992.

 Hæren forsøker å stanse massakrene, men det er umulig å beskytte hele befolkningen, hevder Ouyahia.

  Viseutenriksministre fra EU besøker i dag det voldsherjede landet for å samle informasjon om situasjonen. Besøket varer ett døgn.

 Beslutningen om å sende en EU-delegasjon på høyt nivå ble tatt etter at nye og store massakrer under den muslimske fastemåneden ramadan sjokkerte omverdenen.

1500 drept

Så mange som 1500 sivile skal ha blitt drept siden fasten ble innledet 30. desember, ifølge journalister i landet. Myndighetene hevder tallet «bare» er 254.

  Algeries regjering har satt stramme betingelser for EU-delegasjonens besøk og vil ikke diskutere spørsmål om etterforskning av massakrene, humanitær hjelp, eller forslag om å forsøke løse den blodige konflikten gjennom dialog.

  - Vi vil ikke gå med på undersøkelser eller etterforskning, fordi vi kjenner sannheten, sa utenriksminister Ahmed Attaf.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!